Film: Is The Nun er weer een uit een cinematic universe?

 

De film draait nu alweer een paar weken, met goede resultaten. The Nun, deel vijf uit de succesvolle horrorreeks. Met een Amerikaanse boxoffice van 54 miljoen dollar toonde de reli-shocker dat ouderwets schrikwerk nooit uit de mode raakt. The Nun zette de beste opening van de complete franchise tot nu toe neer. Internationaal was The Nun ook een winnaar, goed voor een eerste weekend van 77 miljoen dollar.

Roemenië, 1952. In een afgelegen middeleeuwse abdij, die midden in de bergen verscholen ligt, pleegt een non om onverklaarbare redenen zelfmoord. Het Vaticaan vermoedt dat er meer in het spel is en besluit eerwaarde Burke samen met een jonge novice, zuster Irene, op pad te sturen om deze vreemde doodzonde te onderzoeken. De een heeft een verleden met duivel uitdrijvingen, de ander met rare visioenen. Bij hun tocht naar het nonnenklooster worden ze geholpen door dorpsbewoner Frenchie, een Frans-Canadese hunk. Bij aankomst blijkt al snel dat er een kwaadaardige aanwezigheid ronddwaalt in de door begraafplaatsen en mist omgeven abdij. Aan het drietal om deze eeuwenoude kwelgeest Valak voor eens en voor altijd te stoppen.

Een verscheidenheid aan recensies, van slecht tot erg goed. Wij zijn er nog niet geweest, maar dat gaat snel veranderen.

<