Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten over de hele wereld door zijn prestaties tijdens de ‘Murph Challenge’. Dit is een zeer uitdagende CrossFit-training die bestaat uit het achter elkaar uitvoeren van 1 mijl hardlopen, 100 pull-ups, 200 push-ups, 300 squats en nog eens 1 mijl hardlopen, zonder enige pauzes tussen deze oefeningen.

Het is geen geheim dat Zuckerberg al jaren een fanatieke atleet is. Hij heeft vaak foto’s en video’s gedeeld van zijn trainingen en loopt ook regelmatig marathons. Maar deze recente prestatie laat zien dat hij niet alleen toegewijd is aan zijn werk bij Meta, maar ook aan zijn gezondheid en fitness.

De Murph

De Murph Challenge is een jaarlijks terugkerende fitnessuitdaging die sinds 2014 wordt gehouden ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse Navy SEAL Michael Murphy. De uitdaging bestaat uit het voltooien van een zware workout, die bestaat uit een 1,6 kilometer lange hardloop, gevolgd door 100 pull-ups, 200 push-ups en 300 squats, en eindigt met nog eens 1,6 kilometer hardlopen.

Credits: U.S. Navy | SEAL Lt. Michael P. Murphy (left)

De Murph-uitdaging wordt beschouwd als een van de zwaarste trainingen in het CrossFit-regime. Het vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen om het te voltooien. En toch slaagde Zuckerberg erin om deze uitdaging te voltooien in een indrukwekkende tijd van slechts 39 minuten en 58 seconden.

Steunen van veteranenzaken

De Murph Challenge is niet alleen bedoeld om eer te betuigen aan de moed en toewijding van Murphy en zijn collega’s, maar ook om geld in te zamelen voor goede doelen die gericht zijn op veteranenzaken. Deelnemers kunnen zich inschrijven bij verschillende sportscholen en organisaties die de Challenge ondersteunen en hun eigen tijden posten op sociale media.

Zuckerberg maakte gebruik van sociale media om zijn prestatie te delen met zijn volgers en fans. Op Instagram plaatste hij een foto van zichzelf na het voltooien van de Murph Challenge met als bijschrift: “Vandaag heb ik iets nieuws geprobeerd: de Murph-Challenge. Een intense training die me echt heeft uitgedaagd om mijn grenzen te verleggen en mijn doorzettingsvermogen te testen. Het voelt geweldig om te weten dat ik dit heb kunnen voltooien.”

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon iemand die graag fit wil blijven, de Murph Challenge biedt een geweldige kans om jezelf uit te dagen en tegelijkertijd iets goeds te doen voor anderen.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Ga de uitdaging aan op World Ocean Day: 5 unieke manieren om de zee te verkennen

World Ocean Day wordt vandaag gevierd met diverse activiteiten over de hele wereld. Met als doel bewustwording!

Ook fit en sterk vanaf je vijftigste? Geen probleem!

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om na je vijftigste nog in topvorm te raken of om spiermassa op te bouwen.

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.