De Land Rover Defender V8 een outdoor en urban krachtpatser

Hoewel deze voor Nederland wellicht wat duur wordt, staat Land Rover Defender V8 zowel on- als offroad zijn mannetje. Deze variant biedt een mix van prestaties en capaciteiten. Specifieke chassisinstellingen staan daarbij garant voor een indrukwekkend niveau van betrokkenheid en wendbaarheid voor de bestuurder.

De nieuwe Land Rover Defender was er al met een 404 pk sterke plug-in hybride P400e en een viercilinder die de 400 pk sterke P400 met zescilinder. Nu is er de Defender V8, de krachtigste Defender ooit, met een 5.0 liter achtcilinder In V-vorm met supercharger die maar liefst 525 pk en 625 Nm opwekt. De karaktervolle V8-motor voegt zich bij het huidige aanbod van efficiënte Ingenium benzine- en dieselmotoren en geavanceerde plug-in hybride aandrijflijnen.

V8-benzinemotor met supercharger

De ‘krachtpatser’ on Defenders is natuurlijk de V8. Een motor met een cilinderinhoud van 5,0 liter bereikt dankzij een supercharger een vermogen van 525 pk. De krachtbron brengt de 4×4 in 5,2 tellen van stilstand naar 100 km/h. Een geweldenaar pur sang. En dat zie je ook in zijn verbruikscijfers terug. Land Rover geeft een gemiddeld verbruik op van 14,5 l/100 km, wat een CO2-uitstoot van 327 g/km betekent. Het resultaat is dat de CO2-waarde natuurlijk een enorme invloed op de bpm heeft en dat zie je terug in de prijsstelling van het topmodel.

De Land Rover Defender V8 een outdoor en urban monster

Behalve het blok in de motorruimte zijn er meer verschillen met de bekende motorversies van de Defender. De V8-versie beschikt uiteraard over speciale emblemen, maar ook over vier uitlaatpijpen en unieke 22-inch lichtmetalen wielen in Satin Dark Grey. In het wiel zie je remklauwen in Xenon Blue, die bijten in de 20-inch schijven. Voor het exterieur biedt Land Rover keuze uit slechts drie tinten, Carpathian Grey, Yulong White en Santorini Black. Binnenin voorziet Land Rover de Defender V8 van met Ebony Windsor-leder beklede stoelen en interieurdelen, afgewerkt met Miko Suedecloth en Robustec-accenten. Voor het vierspaaks stuurwiel kiest de fabrikant voor alcantara, terwijl de schakelflippers van satijnchroom zijn. Da’s niet op de andere types verkrijgbaar is. Als je instapt, zie je direct het V8-opschrift op de dorpellijsten.

Designpakketten

Land Rover breidt het Defender-gamma verder uit met nieuwe designpakketten. Voortaan vind je het Bright Pack, Extended Bright Pack en het Extended Black Pack op de bestellijst. Daarnaast is  er een uitgebreidere versie van het Pivi Pro-infotainmentsysteem van de partij, dat gekoppeld is aan een 11,4-inch display. Dat scherm is maar liefst 60 procent groter dan het reguliere display. Het Terrain Response-systeem wordt uitgebreid met een nieuwe Dynamic-modus. In deze rijmodus is zowel de gasrespons als de stuurinrichting veel directer.

De Land Rover Defender V8 een outdoor en urban monster

Het Extended Black Pack is beschikbaar voor de Defender X, Defender X-Dynamic en Defender V8. Dit pakket bestaat uit een glanzende zwarte afwerking voor de beschermplaten voor en achter, de grillebar, de motorkapafwerking, badges, onderkant van de carrosserie en wielkasten.

De Land Rover Defender V8 een outdoor en urban monster

Wat kost de Land Rover Defender V8

De Land Rover Defender 90 V8 heeft een prijs van € 201.485. Voor de Defender 110 V8 moet je een bedrag van € 206.895 neertellen. Om de Defender naar jouw wensen te configureren, ga naar landrover.nl

De Land Rover Defender V8 een outdoor en urban monster

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Aston Martin DB12 is een forse evolutie

Met de nieuwe DB12 is Aston Martin klaar voor de toekomst. De auto valt vooral op door het ontbreken van een essentieel onderdeel. Dat...

Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten...

Howlin’: The sunglasses of choice for both sports and leisure

Sports eyewear brand Vallon has taken a unique approach to its lifestyle sunglasses. Operating under the slogan “Classic style, maximum performance” they have made...