Marmer in huis wint aan populariteit!

Iedereen wil tegenwoordig marmer. Van tegels en tafels, tot aanrechtbladen en antieke marmeren schouwen. Marmer is onderhoudsarm, duurzaam en zo goed als onverslijtbaar. Het is daarom geen verrassing dat veel bekende Nederlanders in de natuursteen duiken. Kijk bijvoorbeeld naar Kaj Gorgels (presentator, Youtuber en PR verantwoordelijke voor Aime Te – marmeren tafels) en John van den Heuvel (journalist, presentator, voormalig politieagent en marmerspecialist).

Marmer is een product dat in veel diverse sferen en interieurs kan worden toegepast. Van modern tot klassiek en van minimalistisch tot monumentaal, van warm en huiselijk tot strak en zakelijk, marmer heeft het allemaal! Het is een prachtig oermateriaal dat nergens mee te vergelijken valt.

Marmer leeft

Natuursteen leeft, en dat is de charme van het materiaal de verschillende soorten en kleuren. Carrara bijvoorbeeld, deze wordt tegenwoordig gelukkig weer regelmatig toegepast in de moderne interieurs. Carrara is wit tot lichtgrijs met gekleurde aderen. Of “Noir de Mazy”, of zoals specialisten het noemen; het zwarte goud. Noir de Mazy is een exclusieve zwarte Belgische marmer dat te herkennen is aan diepzwarte kleur, met licht grijze of bruine aderen. 

De eye-catcher binnen elk interieur

Marmeren tegels of tafels zijn leuk en redelijk eenvoudig te verkrijgen. Maar wat echt aan populariteit wint zijn marmeren antieke schouwen en openhaarden. Antieke schouwen kennen namelijk een verhaal omdat deze veelal uit oude herenhuizen, kerken, kastelen of paleizen afkomstig zijn. In ieder geval de antieke marmeren schouwen van Renzo van Engelen. Zijn aanbod marmeren schouwen wordt namelijk voorzien van zoveel mogelijk informatie. Wat is het bouwjaar van de schouw, waar precies heeft de schouw gestaan en welke personen hebben gebruikt gemaakt van de schouw, incl. historische details. 

Kortom: Marmer is hot! Naast dat een marmeren schouw een geweldige eye-catcher is vertelt de schouw ook een verhaal. Een verhaal dat jij met jouw gasten kan delen wanneer zij langskomen voor een goede bak koffie of uitgebreid etentje. Wie kan dat nou zeggen?

Marmer in huis wint aan populariteit!

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De wereld van high-end outdoor gear

De wereld van high-end outdoor gear, waar de grens tussen noodzaak en extravagante luxe sneller vervaagt dan een bergbeekje in de zomerhitte. Voor de...

Boost je mentale fitheid met de Relaxator Breath Trainer

We weten allemaal hoe belangrijk ademhalen is tijdens het trainen. Het is de zuurstof die je spieren voedt, je energie geeft en je uithoudingsvermogen...

Defender Rally Series 2024 grootste en meest competitieve tot nu toe

Defender is helemaal klaar voor een gloednieuw seizoen van de Defender Rally Series - en dit keer belooft het de grootste en meest uitdagende line-up van deelnemers ooit te zijn.