Schoenenmerk On heeft een reflecterende berghut gebouwd op bijna 2500 meter hoogte in de Zwitserse Alpen aan de Piz Lunghin, ter gelegenheid van de lancering van zijn nieuwste collectie, inclusief zijn eerste wandelschoen.

De tweepersoons On Mountain Hut is gemaakt door het schoenenmerk om de vallei te laten zien waar mede-oprichters, Olivier Bernhard, Caspar Coppetti en David Allemann, ‘On’ bedachten. In feite vormden de drie oprichters van On het begin van hun eerste bedrijfsplannen tijdens het wandelen in de Engadin-vallei.

On heeft de berghut gebouwd ter gelegenheid van de lancering van Cloudrock Waterproof, de eerste wandelschoen. Het idee hierachter is met de lancering van de allereerste wandelschoen terug te gaan naar de bron. De On Mountain Hut is gebouwd als eerbetoon aan het opmerkelijke landschap en om de bron van onze inspiratie met de wereld te delen. Door onze liefde voor bergen te combineren met onze liefde voor design, combineert het traditie met innovatie.

De berghut met twee verdiepingen is bekleed met reflecterend gegolfd materiaal zodat het een minimale visuele impact heeft op de berglocatie. Het is ontworpen om zo duurzaam mogelijk te zijn en geen impact op de berg te hebben wanneer het later dit jaar wordt afgebroken. Voor de bouw zijn alle materialen zorgvuldig geselecteerd die 100 procent duurzaam zijn.

De hut wordt ook aangedreven door energie van zonnepanelen en maakt gebruik van natuurlijk regenwater. Dit werd bereikt door het installeren van een unieke dakarmatuur die regenwater kon verzamelen en filteren voor gebruik, samen met water verzameld en gefilterd uit bergstromen.

De berghut is naast een bergmeer geplaatst en ontworpen om te profiteren van het uitzicht over het meer en de Engadin-vallei. De woonruimte en de slaapkamer erboven zijn beide voorzien van grote ramen die bezoekers uitzicht bieden over het uitzicht.

Binnenin is de eenvoudige hut bijna volledig afgewerkt met multiplex, met het materiaal dat wordt gebruikt om de muren, vloeren en het plafond te maken, samen met een selectie van eenvoudige tafels. De belangrijkste woonruimte is compleet met een houtkachel.

On is een Zwitsers bedrijf dat is gevestigd in Zürich. On is een jong en innovatief Zwitsers bedrijf dat de demping in hardloopschoenen opnieuw heeft uitgevonden. Bij On is op een creatieve manier gedacht over de basis van de hardloopschoen: de juiste demping. Hierbij heeft On de gepatenteerde CloudTec zool ontwikkeld. 

De nieuwste lancering van het bedrijf omvat de Cloudrock Waterproof, die is ontworpen om 35 procent lichter te zijn dan vergelijkbare wandelschoenen, evenals de Cloudventure Peak-schoen en de Waterproof Anorak.

Photocredits: On / Anne Lutz en Thomas Stöckli
<