Zwitsers hardloopmerk On heeft THE ROGER Center Court 0-Series onthuld. De release van de op tennis geïnspireerde sneaker volgt op de aankondiging eind vorig jaar van het geweldige tennis dat zich bij het On-team voegt en is het eerste product dat Federer en On samen hebben gemaakt.

Roger Federer en On lanceren een zeer technische sneaker

Roger Federer en On wilden de klassieke tennissneaker opnieuw uitvinden met de nieuwste comforttechnologie. Het wijkt radicaal af van hoe de meeste tennisschoenen nog steeds zijn gebouwd met zware rubberen zolen. THE ROGER sneaker heeft On’s bekroonde CloudTec-zool die uitzonderlijk licht aanvoelt en On’s verborgen geheim – de Speedboard – toevoegt voor wendbare bewegingen.

Roger Federer en On lanceren een zeer technische sneaker

Constructie & comfort

Een ultrazachte sokconstructie zorgt voor ultiem comfort en ventilatie; “Ik werk graag met het On-team, gebruikmakend van mijn kennis van sportschoenen en persoonlijke interesse in mode om bij te dragen aan productontwikkeling. Ik ben er trots op deel uit te maken van de creatie van THE ROGER, de meest comfortabele op tennis geïnspireerde sneaker die je ooit zult dragen”, aldus Federer.

Roger Federer en On lanceren een zeer technische sneaker

De Zwitserse bergen

On en Roger hebben hun huis en hart in de Zwitserse bergen. “We houden ervan om de ongelooflijke natuurlijke schoonheid die ons omringt te verkennen en ernaar te streven deze nieuwe generatie op tennis geïnspireerde sneakers te creëren met het oog op duurzaamheid”, aldus medeoprichter David Allemann.

THE ROGER is gemaakt van veganistisch leer en is ontworpen met het oog op lichtheid om het materiaalverbruik te verminderen. Het resultaat is een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk voor deze op tennis geïnspireerde sneaker. Het veganistische leer heeft ongeveer 30% van de voetafdruk van dierenleer.

Limited Edition

De 0-serie van THE ROGER Center Court is een individueel genummerde editie die beperkt is tot 1000 paren. Het beschikt over zwarte steken en een zwarte Speedboard.

Roger Federer en On lanceren een zeer technische sneaker

DE ROGER Center Court-sneaker werd vorige week live onthuld door Roger Federer. Dit viel samen de eerste keer dat hij 17 jaar geleden Wimbledon won. Roger trapte live af op theroger.com via een livestream.

<