De voordelen van online boekhouden

Een sluitende boekhouding is van het grootste belang voor iedere ondernemer. Een programma voor online boekhouden kan hierbij een slimme investering zijn. In dit artikel zetten we voor je op een rij wat de vijf grootste voordelen van zo’n online boekhouding voor je kunnen zijn.

Beveiliging staat voorop

Aangezien het tot de kern van elke boekhouding behoort staat veiligheid bij leveranciers van online boekhoudsoftware altijd op de eerste plaats. Het online boekhoudprogramma neemt de beveiliging al voor zijn rekening dus hoef jij je niet meer bezig te houden het beveiligen van je administratie door kostbare extra beveiligingssoftware aan te moeten schaffen om je servers te beveiligen.

Online boekhouden bespaart tijd

Binnen online boekhoudsoftware zitten vaak slimme automatiseringen bedoeld om je werk uit handen te nemen. Je kunt bijvoorbeeld automatisch periodieke facturen laten versturen en automatisch periodieke betalingen laten afletteren. Je btw-aangifte kan automatisch worden klaargezet om deze met één muisklik in te dienen bij de Belastingdienst. Bankafschriften kunnen automatisch worden ingelezen, zodat je die niet meer met de hand hoeft in te voeren. Dit zijn slechts enkele tijdbesparende voordelen!

Een online boekhoudprogramma is altijd up-to-date

In het verleden werd en door leveranciers van boekhoudsoftware om de paar maanden een update uitgegeven. Dit gebeurde vaak omdat er regels veranderden, omdat er beveiligingsupdates waren of omdat er wensen van de klanten in de software werden doorgevoerd. Een online boekhoudprogramma neemt het installeren van updates uit handen, zodat je altijd met de laatste technologie werkt.

Online boekhouden kan vanaf elke locatie

Je kunt overal ter wereld aan slag met jouw boekhouding, mits je de beschikking hebt over internettoegang. Je hoeft dus niet meer naar kantoor om je boekhouding te raadplegen of bij te werken. Veel online boekhoudprogramma’s zijn zelfs als app te downloaden, waardoor je met nog meer gemak toegang hebt tot jouw administratie. Je kunt met zo’n app bijvoorbeeld bonnetjes scannen en die meteen in de boekhouding verwerken.

Online boekhouden op elk besturingssysteem

Veel mensen werken thuis met een Mac, maar op kantoor met Windows of juist andersom. Dat leverde in het verleden nog wel eens frustratie op, doordat hun boekhoudprogramma zich op het ene besturingssysteem nét even wat anders gedroeg dan op het andere. Een online boekhouding is echter via de browser te benaderen en is dus platform onafhankelijk en uniform.

Tot slot

Naast de voordelen van beveiliging, tijdsbesparing, het werken met de laatste technologie, de mobiliteit en de platform onafhankelijkheid willen we toch nog één laatste voordeel noemen. Die stellingkasten vol met ordners en mappen met geprint lijstwerk zullen een stuk kleiner worden!

Kijk anders ook eens op www.rompslomp.nl. Het de eenvoudige boekhoudsoftware om facturen en online boekhouden aangenamer te maken.

De voordelen van online boekhouden
De voordelen van online boekhouden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.

De langverwachte Sonos Ace koptelefoon is er

Na jaren van speculatie en verwachtingen heeft Sonos eindelijk zijn eerste koptelefoon onthuld: de Sonos Ace.

De duurzame wereld van Fjällräven: stijlvol en functioneel!

Fjällräven is niet alleen een stijlicoon, maar ook een merk dat zich onderscheidt door duurzaamheid en praktische functionaliteit. Met hun 'We Are Fjällräven' campagne...