Engelse excellente Turnbull & Asser service in Amsterdam

James Bond kiest voor klasse en stijl. Dat zie je terug in zijn hele voorkomen. Of het nu om zijn keuze voor auto’s, schoenen haarstijl of fysiek gaat. 007 wil er op zijn best uitzien. Daar horen uiteraard ook maatpakken, overhemden en pantalons bij. Turnbull and Asser heeft Bond al vaak van een stijlvolle garderobe voorzien.

Is stijd je ding en ben je liefhebber van de geheime agent dan moet je voor de excellente kleding van Turnbull and Asser naar London of New York. Het Britse modehuis is echter op tournee en doet op maandag 18 september Amsterdam aan.

The By Appointment experience

Turnbull & Asser noemt hun reis naar onder andere Nederland de By Appointment experience. Op hun website schrijven ze:

“Onze By Appointment experience verschilt niet van wat u in onze maatwinkels vindt. Of u nu op zoek bent naar nieuwe toevoegingen aan uw werkweekrotaties of een ontwerp wil voor een speciale gelegenheid, onze specialisten staan voor u klaar.

We nodigen u uit om op de beste locaties in de stad de wereld van op maat gemaakte hemden te ontdekken. Onze specialisten nemen achttien precieze maten op en houden rekening met uw individuele silhouet voor een kledingstuk dat perfect bij u past.”

Engelse excellente Turnbull & Asser service in Amsterdam

“Met meer dan duizend exclusieve stoffen, 25 kragen en manchetten, twintig monogramstijlen en diverse kraagvoeringen is geen verzoek te klein of te groot.

Zodra elk element is geselecteerd, beginnen onze zeer bekwame naaisters elk detail vier tot zes weken lang te bewerken in onze ateliers in Gloucester. Het resultaat is een uitzonderlijk kledingstuk dat speciaal voor u is gemaakt.”

Een minimum van vier overhemdopdrachten is vereist voor eerste bestellingen.

De specialisten die mee naar Nederland afreizen zijn James Webb en Russell Hindmarch. Jorrit en ik hebben James ontmoet tijdens ons vorige bezoek aan Turnbull & Asser, waarin hij ons uitgebreid hun locatie aan de Bury Street liet zien.

De relatie tussen Turnbull & Asser en James Bond

Al sinds 1962 is Turnbull & Asser verbonden met de James Bond-franchise. Nadat Sean Connery in Dr. No voor het eerst de speciale ‘cocktail cuff’ droeg, werd dit hemd immens populair bij het grote publiek. Voor die film werden in totaal 72 Sea Island cotton hemden gemaakt. Ook in zijn latere Bond-films droeg Connery regelmatig hemden van Turnbull.

Het duurt even voordat Bond zich opnieuw aan de hemden van T&A waagt. Het is Lindy Hemming die Pierce Brosnan weer in 007’s oer-merk hijst. Brosnan draagt als James Bond niet alleen hemden van T&A, maar heeft ook verschillende dassen om zijn nek hangen. De samenwerking stopte uiteindelijk weer na Casino Royale (2006), maar heeft wel de populaire James Bond collection in het leven geroepen.

Een afspraak maken

  • Wanneer? 18 september 2023
  • Waar? Pillows Maurits at the Park, Mauritskade 61, 1092 AD Amsterdam

Wil je een afspraak maken wanneer Turnbull & Asser verblijft in het Pillows Maurits at the Park? Dat kan! Klik op deze link om je afspraak in te plannen. Kies Amsterdam tussen de verschillende locaties en zoek in de kalender naar 18 september. Een afspraak duurt rond de 45 minuten en moment van schrijven is elk tijdslot nog vrij. Hou er wel rekening mee dat een bestelling van minimaal vier hemden verplicht is.

Dit artikel werd geschreven door Gosse Drent en verscheen eerder op James Bond Nederland. De grootste James Bond community van Nederland.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De wereld van high-end outdoor gear

De wereld van high-end outdoor gear, waar de grens tussen noodzaak en extravagante luxe sneller vervaagt dan een bergbeekje in de zomerhitte. Voor de...

Boost je mentale fitheid met de Relaxator Breath Trainer

We weten allemaal hoe belangrijk ademhalen is tijdens het trainen. Het is de zuurstof die je spieren voedt, je energie geeft en je uithoudingsvermogen...

Defender Rally Series 2024 grootste en meest competitieve tot nu toe

Defender is helemaal klaar voor een gloednieuw seizoen van de Defender Rally Series - en dit keer belooft het de grootste en meest uitdagende line-up van deelnemers ooit te zijn.