Yce Sidibeh is een stylist die zich volledig focust op het kleden van mannen. Mannen styling is namelijk een speciaal vak. Zij weet alles over maatpakken, het verschil tussen een gewoon smoking shirt en een fashion smoking shirt, de perfecte pasvorm van een jasje. Ook heeft zij samengewerkt met bladen als Quote en JFK.

Daarnaast kleedt ze John van den Heuvel, Kenneth Perez en Lange Frans. Ze geeft les in Men’s fashion bij o.a. Style School ByDanie en ROC-scholen. Yce heeft tien jaar als model gewerkt, backvocals gedaan bij diverse artiesten en is twintig jaar in hoogsegment winkels werkzaam geweest. Nu is haar kennis voor iedereen toegankelijk met:

Zit m’n jasje goed

Als je voor het eerst gaat solliciteren en je moeder zegt ‘doe je vaders jasje maar aan’, dan ben je netjes. De buurman knoopt je das, omdat hij de enige is die nog weet hoe het moet. Het jasje is eigenlijk niet je maat en de dasknoop is ouderwets. Je voelt je zeer ongemakkelijk en oncomfortabel in deze kleding. Je staat 1-0 achter bij binnen- komst.

Ondanks het feit dat je alle kennis bezit voor deze baan, kun je het niet overbrengen. Ga je trouwen, maar heb je eigenlijk nog nooit een pak aangehad? Werk je op kantoor, maar doe je eigenlijk maar wat je collega’s ook doen? Of ben je opa en wil je laten zien dat je nooit te oud bent om in jezelf te investeren? Met dit boek leer je hoe een jasje hoort te zitten en wat het met je kan doen als het precies goed zit: You feel like a million dollars! En dat straal je dan ook uit. Je staat 1-0 voor. Zit m’n jasje goed gaat jongens en mannen helpen met wat een pak kan uitstralen als het goed zit en met de vijftien inspirerende interviews ga je zien dat kleding meer betekent dan alleen het warm houden van ons lichaam.

LEES OOK  Joop Kasteel, meer dan een freefight kampioen in de ring

Een prachtig hardcover boek van stof met zilveren letters op de cover, met illustratie van Hilbrand Bos, bekend van de vele herenkleding tekeningen (vooral in Engeland). De verkoopprijs is € 24,95.

NAAR DE SHOP

Photocredits: Martin van Os
<