Wij maakten in Nederland al kennis met Danner Boots door James Bond’s Spectre. Daar droeg Daniel Craig een paar zwarte Danner Mountain Light II’s in de Oostenrijkse Alpen. Erg gaaf, maar Danner Boots is meer dan dat.

Daniel Craig als 007 in Spectre waarin hij de Danner Mountain Light II draagt in de Oostenrijkse Alpen.

Charles Danner opende in 1932 de deuren van Danner Shoe Mfg. Company in Chippewa Falls, Wisconsin, een houthakkersdorp. Met vijf werknemers werd hard gewerkt om betaalbare, handgemaakte kwalitatief hoogwaardige werkschoenen te maken. Op dat moment bevond de VS zich midden in de Grote Depressie. De arbeidskosten bedroegen ongeveer 30 cent per uur, en leer en andere noodzakelijke grondstoffen waren spotgoedkoop. De goed afgewerkte schoenen werden verkocht voor minder dan 4 dollar per paar.

Er is sinds 1932 veel veranderd, maar de tradities en hoge kwaliteitsnormen die Charles Danner en zijn familie generaties hanteren, gelden nog steeds. Danner heeft nu een complete collectie wandel-, jacht-, leger, werk- en lifestyle schoenen die in de fabriek in Portland, Oregon worden gefabriceerd.

Danner Boots introduceert een nieuwe collectie voor de moderne explorer met de Danner Portland Select collectie. Gemaakt van de kwalitatief hoogwaardigste materialen voor zowel ‘outdoor’ als ‘urban’. De collectie is geïnspireerd op de iconische wandel-, werk- en legerschoenen van Danner.

De Cascade Clovis uit de Mountain Light collectie
De Cascade Clovis uit de Mountain Light collectie
De Gunmetal uit de Mountain Pass collectie
De Gunmetal uit de Mountain Pass collectie
<