Een tv meubel is in de meeste woonkamers een centraal element en is van invloed op de stijl van je interieur. Daarom is een goed afgestemd tv meubel cruciaal. Zorg ervoor je je design tv meubel zorgvuldig selecteert om de sfeer te creëren die je beoogt. Of het nou een Netflix-marathon in je man cave is of een filmavond met vrienden en familie, sportwedstijden zijn. Wij geven je zes tips om het perfecte tv meubel te kiezen.

1 een comfortabele kijkhoogte

Urenlang je nek onder lastige hoeken strekken is een recept voor ongemak, dus je tv meubel moet het scherm op ooghoogte plaatsen. De aanbevolen hoogte is ongeveer 1 meter. De beste positie hangt af van de hoogte van je bank of stoelen. Voor een opstelling op maat meet je de ooghoogte wanneer je zit, en zorgt ervoor dat het midden van de tv zich niet ver boven je zichtlijn bevindt. Overweeg om een ​​tv meubel met een beugel te kopen om het scherm zo nodig aan te passen.

2 het formaat en de breedte van de tv

Als je vastbesloten bent om een ​​40- of 50-inch tv mee naar huis te nemen voor kijkervaring van bioscoopkwaliteit, bedenk dan hoeveel muur- of vloeroppervlak je nodig hebt voor een extra breed model. Als de ruimte het toelaat, zoek dan naar tv meubels die breder zijn dan het scherm om onnodige overhang te voorkomen, vooral als de tv in het midden van een kamer staat. Hoewel een flatscreen doorgaans een basis heeft voor een gelijkmatige gewichtsverdeling, loop je het risico het scherm te stoten het tv-standaard te klein is. Zorg er ook voor dat de standaard voldoende draagvermogen heeft voor je flatscreen.

3. de ruimte-indeling

Werken met een kleine of onregelmatig gevormde kamer betekent niet dat je de tv van je dromen hoeft op te offeren. Kies een draaibaar tv-standaard om de optimale kijkhoek te vinden wanneer de beschikbare ruimte voor je tv niet prettig in lijn is met je zitplaats. Met een hoek-tv-standaard is een groot scherm op een compacte plek te plaatsen, terwijl een aan de muur te monteren tv-standaard ruimte vrijmaakt voor zitruimte. Zelfs als je de tv onafhankelijk van een standaard ophangt, is een wandconsole handig om opslagcapaciteit aan de kamer toe te voegen.

4. stijl

TV meubels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan decoratieve elementen, variërend van verspringende planken tot afgeronde bases tot asymmetrische vormen. Het combineren van stijlen leidt tot een verward decor, dus blijf bij tv meubels die goed passen bij je huidige esthetiek. Eenvoudige geometrische lijnen en open rekken geven het minimalistische gevoel van een eigentijdse ruimte weer. Kies lichte neutrale kleuren, wit of lichtgrijs om de kamer helderder en ruimer te laten lijken. Donkere effen tinten en strakke lijnen zijn thuis in overgangsdecoraties, terwijl rijk gekleurd hout, dikkere lijsten en decoratieve details de elegantie van veel traditionele kamers aanvullen.

5. het juiste materiaal

Bij je zoektocht naar het voor jou ideale tv meubel kom je deze vijf veelgebruikte materialen tegen: hout, glas, metaal, spaanplaat en MDF. Hout, gefineerd multiplex en metaal zijn duurzame materialen, en omdat houten tv meubels wat zwaarder zijn, blijven ze vaak stabiel wanneer kinderen of huisdieren voorbij rennen. Veel glazen tv meubels zijn duurzaam en hebben metalen steunen ter versteviging. Spaanplaat en MDF met zijn goedkope alternatieven voor hout, dus ze gaan minder lang mee, maar zijn duurzaam genoeg voor dagelijks gebruik.

6. opslag en organisatie

Om je tv meubel vrij van rommel en kabels houden, is een van de beste manieren om dit te doen een meubel te kiezen met opslag om media of tijdschriften te ordenen. Grote ‘entertainment’ blokken zijn perfect om meerdere apparatuur op een compacte, gecentraliseerde locatie te plaatsen. De meeste tv meubels hebben uitsparingen voor kabels, zodat je deze kunt verbergen. Kies, afhankelijk van je stijl, tussen open rekken, gesloten kasten en lades.

6 tips voor de keuze van je tv meubel
<