Nike x Hyperice: Innovatieve technologie voor training en herstel

Nike en Hyperice hebben de handen ineengeslagen om de training en het herstel van sporters naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking heeft geleid tot de creatie van de Nike x Hyperice boots en vest – draagbare technologie die sporters helpt om optimaal te presteren tijdens training en competitie.

Herstel is een belangrijk onderdeel van de reis van elke atleet, maar we horen van sporters dat het concept van ‘pre-covery’ net zo belangrijk is. De schoenen en het vest die we samen met Hyperice hebben ontwikkeld, helpen het lichaam klaar te maken voor activiteit, of je nu speelt voor een titel of veel moet staan tijdens je werk.

Innovatieve schoenen voor warmte en compressie

De Nike x Hyperice boot is een draagbare en mobiele high-top schoen die warmte en dynamische luchtdrukmassage biedt voor de voeten en enkels van atleten. De schoen bevat een systeem van dual-air Normatec die verbonden zijn met verwarmende elementen, die gelijkmatig warmte verdelen over het gehele bovenwerk. Deze combinatie is ontworpen om warmte diep in de spieren en weefsels van de voet en enkel te drijven, waardoor sporters zich sneller en natuurlijker kunnen bewegen en herstellen.

Nike x Hyperice

Sporters kunnen met een druk op de knop de warmte en compressie van beide schoenen synchroniseren, of ervoor kiezen om de linker- en rechterschoen afzonderlijk te bedienen. Ze kunnen kiezen uit drie verschillende niveaus van compressie en warmte, aangedreven door een batterijpakket in de zool van elke schoen.

Nike x Hyperice

Geavanceerd vest voor temperatuurbeheersing

Het Nike x Hyperice vest stelt sporters in staat om een variabele van hun prestaties te beheersen die ze historisch gezien niet konden controleren: de omgeving. Door gebruik te maken van vergelijkbare technologie die in de Hyperice X-lijn van contrastapparaten wordt gebruikt, maakt het vest gebruik van thermo-elektrische koelers die direct warmte en koeling leveren zonder ijs of vloeistof. Dit helpt sporters hun lichaamstemperatuur precies af te stellen tijdens de warming-up en cooling-down.

Nike x Hyperice

Het vest bevat thermische modules waarvan de sensoren autonoom de lichaamstemperatuur monitoren en handhaven. Ondertussen past een luchtblaas en druksensor binnen het vest zich aan het lichaam aan door deze thermische modules naar binnen te drukken, waardoor het comfort wordt verbeterd en de effectiviteit van de verwarmings- en koelingstechnologie wordt gemaximaliseerd.

Nike x Hyperice

Een gamechanger voor sporters

Zorg dragen voor je lichaam is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de voorbereiding van een basketbalspeler. Die toewijding heeft spelers zoals LeBron James in staat gesteld om al meer dan 21 jaar op een hoog niveau te spelen. Vanaf het moment dat hij de Nike x Hyperice boots en vest probeerde terwijl ze nog in ontwikkeling waren, is hij ervan overtuigd dat dit een ‘gamechanger’ is voor training en herstel van sporters.

Nike x Hyperice

De feedback van sporters is cruciaal voor de voortdurende ontwikkeling van zowel de boots als het vest, en Nike en Hyperice richten zich op het verzamelen van deze feedback terwijl de producten worden geïntegreerd in de trainings- en herstelroutines van sporters. Nike en Hyperice zullen de innovaties op een later tijdstip uitbrengen en blijven gezamenlijk de grenzen verleggen van wat mogelijk is voor de sporters van vandaag.

De toekomst van atletische voorbereiding en herstel

Vanaf het begin van Hyperice is er veel inspiratie gehaald uit Nike, van de zorg en innovatie die in de producten wordt gestopt tot hoe er contact wordt gemaakt met de sporter. Deze samenwerking is de culminatie van jaren werk tussen de twee merken om innovatieve schoenen en kleding te leveren voor de atleet met als doel hun prestaties en herstel te verbeteren. En dit is nog maar het begin.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een eerbetoon aan Olympisch erfgoed: de nieuwe Lacoste Olympic Heritage Collectie

Lacoste brengt een levendig eerbetoon aan het Olympisch erfgoed met de onthulling van de nieuwe capsule collectie 'Olympic Heritage'

Roger Dubuis en Lamborghini: Een explosie van groen in de nieuwe flyback chronograaf

Roger Dubuis is al jaren nauw verbonden met de racewereld. Net als het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini wordt het horlogehuis gedreven door superieure techniek

De magie van Parijs en de Olympische dromen: de betoverende nieuwe OMEGA campagne

Terwijl atleten hun grenzen verleggen lanceert OMEGA een nieuwe reclamecampagne rond de Olympische Spelen in Parijs.