Red Bull Racing geeft de RB15 komend weekend net weer even een andere invulling dan gebruikelijk: de F1-auto van Max Verstappen en Pierre Gasly wordt namelijk voorzien van diverse referenties aan James Bond. Red Bull grijpt de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone aan als eerbetoon aan 007, het codenummer van de geheim agent uit de wereldberoemde films.

red bull racing 007

Vanwege haar banden met Aston Martin is de link tussen James Bond en Red Bull Racing al snel gelegd. De titelsponsor van het Formule 1-team levert namelijk sinds jaar en dag de auto’s van de Britse spion. Diverse Aston Martins passeerden de revue in de bekende films. Aangezien de Britse Grand Prix de 1007e race uit de geschiedenis van de F1 is, besloten Aston Martin en Red Bull Racing dat ze dit weekend een eerbetoon aan 007 brengen.

red bull racing 007

Op beide auto’s zien we daarom het nummer van Bond terugkeren. Op de zijkanten, de Halo en de achtervleugel prijkt het bekende nummer. Daarbij zullen beide auto’s hun eigen ‘kentekenplaat’ krijgen op de achtervleugel. In het geval van Max Verstappen is dat het kenteken van Bond’s DB5 uit de film Goldfinger (1964). Gasly krijgt de nummerplaat van de Aston Martin V8 uit de film The Living Daylights (1987).

LEES OOK  Heineken 0.0 No Time To Die commercial

red bull racing 007

<