Bentley toont ons een blik in de toekomst met de EXP 100 GT

Bentley bestaat exact 100 jaar en viert dat eeuwfeest onder andere met deze EXP 100 GT, waarmee het merk vooruitblikt op wat we in de toekomst op EV-gebied kunnen verwachten.

De EXP 100 GT zet volgens Bentley een nieuwe standaard neer als het gaat om luxueus elektrisch én autonoom vervoer. Daarmee hebben we meteen twee belangrijke eigenschappen van de EXP 100 GT besproken. De concept-car is inderdaad helemaal elektrisch én volledig autonoom, al moet je ook zelf van het besturen van de auto kunnen genieten.

De showauto wordt aangedreven door vier elektromotoren die gezamenlijk 1.500 Nm opwekken. Daarmee jakkert de EXP 100 GT in 2,5 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Zijn topsnelheid ligt op 300 km/h. Wie het niet nader toegelichte accupakket niet te agressief aanspreekt, moet een actieradius van 700 kilometer kunnen halen. In een kwartier is het pakket tot 80 procent van zijn capaciteit op te laden.

De lichtgevende asbak in het midden van het prachtige interieur is een kristal uit Cumbria, een graafschap in het noordwesten van Engeland. In het kristal verstopt de Bentley Personal Assistant zich en via handgebaren kun je opdrachten geven. Uiteraard kan de Bentley EXP 100 GT volledig zelfstandig rijden.

De aandrijflijn bestaat uit vier elektromotoren die gezamenlijk 1.500 Nm aan koppel bieden. Een 0-100-tijd van 2,5 seconden moet hiermee mogelijk zijn, samen met een topsnelheid van 300 km/u. Het bereik van de Bentley EXP 100 GT is 700 kilometer en in de toekomstvisie van het merk is de auto binnen 15 minuten voor 80 procent opgeladen. De weegschaal geeft 1.900 kilo aan.

<