Kilchoman & Land Rover lanceren limited edition Whisky en Defender

Land Rover Classic en de Kilchoman Distillery hebben hun krachten gebundeld om een unieke verzamelobject te lanceren: de Classic Defender Works V8 Islay Edition. Ze is geïnspireerd op de Land Rover Series IIa van Spencer Wilks, voormalig Managing Director van de Rover Car Company en mede-oprichter van Land Rover. Deze speciale editie heeft verschillende exclusieve kenmerken die verwijzen naar zowel de Series IIa van Wilks als naar het eiland Islay. Ter ere van deze samenwerking brengt Kilchoman Distillery ook een gelimiteerde whisky uit in een oplage van 639 flessen.

Een unieke eigenschap van de Classic Defender Works V8 Islay Edition is het verwijderbare bergvak in het midden van de console. Dit vak is gemaakt van houten whiskyvaten van Kilchoman en bevat een houten schijf van 110 mm die het einde van een whiskyvat voorstelt. De schijf is gemaakt van authentiek gestencild hout met letters, waardoor elke auto uniek is. Het vak is afgewerkt met American Walnut houtfineer en eikenhout om de look compleet te maken. Een speciaal ontworpen omlijsting toont de naam van de distilleerderij in dezelfde stijl als op het vat, samen met de officiële jubileumbadge ter ere van het 75-jarig bestaan ​​van Land Rover. Zelfs de basis van elke bekerhouder is gemaakt van whiskyvatenhout.

Kilchoman & Land Rover lanceren limited edition Whisky en Defender

Kilchoman, Land Rover & Spencer Wilks

De Kilchoman Distillery heeft een directe relatie met Land Rover. Spencer Wilks is namelijk de grootvader van Kathy Wills, medeoprichter van de Schotse distilleerderij. De vaten die zijn gebruikt voor de speciale, gelimiteerde ‘639 whisky’ – een combinatie van bourbon- en sherryvaten – zijn door Kathy en haar man Anthony Wills persoonlijk uitgezocht. Deze whisky heeft een rijke en complexe smaak die de sterke band tussen Land Rover en Islay symboliseert. De cijfers ‘639’ verwijzen naar het kenteken van de originele Land Rover Series IIa van Spencer Wilks.

Kilchoman & Land Rover lanceren limited edition Whisky en Defender

Het oorspronkelijke idee voor de naam Land Rover ontstond in 1947 op de Laggan Estate van Spencer Wilks, waar Kathy en haar man nog steeds wonen. Het landgoed van Wilks op Islay werd toentertijd gebruikt om vroege prototypes te testen. Toen een lokale jachtopziener Wilks over het land zag rijden in een sterk gemodificeerde Rover, sprak hij de legendarische woorden: “that must be a Land-Rover sir!” Die naam bleef hangen en dit prototype vormde de basis voor de Land Rover Series I.

Kilchoman & Land Rover lanceren limited edition Whisky en Defender

Dertig exemplaren

De productie van de Classic Defender Works V8 Islay Edition is gelimiteerd tot dertig exemplaren, allemaal Station Wagons, waarvan zeventien stuks worden gebouwd in de carrosserievariant 90 met korte wielbasis, en dertien als 110 met zeven zitplaatsen. Om de Defender te bemachtigen, dien je contact op te nemen met Land Rover. Het voertuig wordt namelijk uitsluitend op aanvraag vervaardigd. De exacte prijs is onbekend, maar je kunt uitgaan van een paar ton Euro’s exclusief belastingen.

Kilchoman & Land Rover lanceren limited edition Whisky en Defender

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Ga de uitdaging aan op World Ocean Day: 5 unieke manieren om de zee te verkennen

World Ocean Day wordt vandaag gevierd met diverse activiteiten over de hele wereld. Met als doel bewustwording!

Ook fit en sterk vanaf je vijftigste? Geen probleem!

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om na je vijftigste nog in topvorm te raken of om spiermassa op te bouwen.

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.