Een week lang op de Indian FTR Sport | Motortest

Ik mocht een week lang rijden op de nieuwe Indian FTR Sport. Eentje in Black metallic met rode graphics. Niet alleen het normale woon-werk verkeer, maar ook een aantal tours op de motor om echt te kunnen zeggen wat de FTR sport voor motor is. Tours in Noor-Holland en ’t Gooi. De FTR sport is een sportieve naked met race DNA. Zo deze afgeleid van de FTR 750 flat track racer.

De nieuwe Indian FTR is gebaseerd op de FTR flattrack racer die op dit moment het Amerikaanse kampioenschap domineert. Hierdoor is het een heerlijke motor om te rijden met enorm veel power waar je dan ook maar al te graag gebruik van wil maken zodra je er op stapt.

Looks

WOW! Wat een ongelofelijk mooie motor! Stoer maar ontzettend strak gestyled. Alles klopt van A tot Z qua design. Om te beginnen: De iets langere brug; Hierdoor ziet de toch wat compacte motor er al een stuk langer en stabieler uit. Dan dat mega 1200cc V-twin blok. Hierdoor ziet er bijna uit als een pitbull in motorvorm: Klein en krachtig. Over smaak valt uiteraard niet te twisten maar ik ben maar weinig zo nagestaard als op de Indian FTR Sport.

De lage opstap maakt de motor ideaal voor mensen die niet al te lang zijn. Met mijn 1.74m was het perfect. Voor mensen boven de 1.85m is de FTR denk ik iets te klein. Gezien het een ‘naked’ bike is vang je op de snelweg veel wind. De ‘sport’ versie heeft boven de koplamp nog een klein opzetje maar die doet niet veel en dat is qua looks ook het enige (soort van) min puntje wat er te vinden is.

Controls

Indian is voorloper als het gaat om het scherm zeker in deze prijsklasse. Het scherm is echt TOP. Het enige nadeel van het scherm is dat het 20 seconden duurt voordat je op het homescherm bent zodra je de motor start. Verder hoop ik dat de concurrentie afkijkt van hoe Indian het doet. Van de ontzettend gave opstart graphics tot het heldere en makkelijk te bedienen scherm met touchscreen! Het ronde scherm is makkelijk te bedienen, zowel met de vingers als met de controls op het stuur. Op het stuur is ook alles makkelijk te bereiken met de hand zonder je hand te hoeven verplaatsen. De connectiviteit is ook top. Via je telefoon GoogleMaps gebruiken.

Zoals de meeste motoren tegenwoordig, kan je bij de FTR ook uit verschillende rij modi kiezen. Bij Indian heb je de keuze uit: Sport; Standard; Rain. Na de eerste rit stond de FTR op Sport en is daar eigenlijk niet meer van af gegaan.

The Drive

De FTR is een echte naked. Dus je bent heel veel wind aan het vangen. Hierdoor is een rit op de snelweg bijna altijd een gevecht met de motor om er maar op te blijven zitten. Voor lange ritten op de snelweg vind ik het dan ook niet fijn om te rijden en is het erg vermoeiend. Op binnenwegen tijdens het toeren is het prima te doen. Het enige jammere is dat je op de N-wegen niet zoveel kan doen met de power die er schuil gaat in dit kleine monster.

Zoals al eerder gezegd is de motor ideaal voor mensen die niet al te lang zijn. De gemiddelde lengte voor een man in de VS is rond de 1.7-1.75m en daar is de motor dan ook voor ontworpen. Verder is de FTR ook echt geen tour motor. Duidelijk te zien aan het design, maar nog beter te voelen aan het zadel. Ritten langer dan 30-40min raad ik af, want daar is het zadel niet voor gemaakt. Ondanks de 1200cc motor voelt de motor nog redelijk licht. Voor in de stad is het een prima motor maar dat is gewoonweg zonde van je motor. Daar kan je beter een Suzuki GSX voor aanschaffen. Deze motor is niet gemaakt om als stadsmotor gebruikt te worden.

Bij het optrekken naar de snelweg merk je pas echt waar de FTR Sport voor is gemaakt. Power! Het enige wat de motor mist is de quickshift. Voor mij is het een gemiste kans zeker wanneer je snel de snelweg op rijdt.

Qua design en gebruikersgemak is dit een geweldige motor. Een heerlijke motor voor woon – werk tot 40min, of af en toe wat bochten op een dijkweg.

The Specs

  • Merk: Indian
  • Model: FTR
  • Brandstof: Benzine
  • Topsnelheid: 200+ km/uur
  • Stijlvariant: Sport (Metallic Black, red graphics)
  • Opties: normal, rally, sport en r carbon.
  • Prijs: € 17.190
  • Brandstofverbruik: ongeveer 6l / 100km

The Price

De standaard vanaf prijs van de Indian FTR is € 17.190,-. Voor de Sport variant komt daar een paar duizend bij: € 20.290,-. Uiteraard is deze motor verder te customizen voor een meerprijs.

Conclusie

De Indian FTR sport is een top motor voor woon – werk en voor mensen die een stoere, compacte motor met power willen.

Review overzicht

Design
9
Bediening
8
Rijeigenschappen
7
Comfort
7

Samenvatting

De Indian FTR sport is een top motor voor woon – werk en voor mensen die een stoere, compacte motor met power willen.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Ga de uitdaging aan op World Ocean Day: 5 unieke manieren om de zee te verkennen

World Ocean Day wordt vandaag gevierd met diverse activiteiten over de hele wereld. Met als doel bewustwording!

Ook fit en sterk vanaf je vijftigste? Geen probleem!

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om na je vijftigste nog in topvorm te raken of om spiermassa op te bouwen.

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.
De Indian FTR sport is een top motor voor woon – werk en voor mensen die een stoere, compacte motor met power willen.Een week lang op de Indian FTR Sport | Motortest