De Land Rover New Defender is een feit

Zojuist is op de Frankfurt Motorshow de Land Rover New Defender gepresenteerd. Het icoon dat opnieuw uitgevonden is. De New Defender is innovatief, robuust en vormt dankzij zijn capaciteiten de benchmark in zijn klasse.

De New Land Rover Defender is klaar voor het avontuur. Hij komt op plekken waar andere auto’s moeten opgeven. Het karakteristieke uiterlijk van de iconische Defender is vertaald naar een modern ontwerp dat robuust oogt, maar tegelijkertijd rijplezier uitstraalt. Dankzij vier Accessory Packs en een uitgebreid assortiment individuele accessoires kunnen klanten de New Defender volledig personaliseren.

In zeventig jaar tijd heeft Land Rover wereldwijd de harten van ontdekkingsreizigers, hulporganisaties en avonturiers veroverd. De Defender heeft zich in de extreemste omstandigheden bewezen. De New Defender completeert het Land Rover-gamma, dat verder bestaat uit de Discovery familie (Discovery en Discovery Sport) en de Range Rover familie (Evoque, Velar, Sport en Range Rover). De New Defender 110 verschijnt in het eerste kwartaal van 2020 op de markt. De New Defender 90 met kortere wielbasis wordt op een later moment geïntroduceerd.

Karakteristiek design

Land Rover vertaalde de karakteristieke designkenmerken van de iconische Defender naar de eenentwintigste eeuw. De krachtige uitstraling en de typische glaspanelen in het dak dragen bij aan het moderne uiterlijk van de New Defender. Daarentegen grijpen de korte overhang, Alpine-ruiten, zijwaarts opende achterdeur en het separaat gemonteerde reservewiel terug op het verleden. Zij maken de New Defender direct herkenbaar als een echte Land Rover.

Het no-nonsense karakter van de originele Defender is terug te zien in het moderne interieur waarin structurele elementen en verstevigingen zichtbaar zijn. Innovatieve technologieën zoals de transmissiebediening op het dashboard maken het mogelijk om tussen de twee voorstoelen een extra ‘Jump Seat’ te plaatsen, net zoals in de oorspronkelijke Land Rover Series.

Vijf, zes of 5+2 zitplaatsen

De New Defender 110 is verkrijgbaar met vijf, zes of 5+2 zitplaatsen. De bagageruimte achter de tweede zitrij bedraagt 1.075 liter en is uit te breiden tot maar liefst 2.380 liter. Rails op de bagagevloer zorgen ervoor dat losliggende bagage op zijn plek blijft. Op de bagagerails is een afsluitbare Security Box te plaatsen die bagage tijdens het terreinrijden beschermt. Het maximaal laadgewicht bedraagt 900 kilogram (New Defender 110 P400). De New Defender 90 biedt plaats aan maximaal zes inzittenden – een unieke eigenschap aangezien de New Defender 90 niet langer is dan een gemiddelde, compacte hatchback.

De praktische kwaliteiten worden extra benadrukt door de duurzame rubberen vloermatten die na een avontuurlijke reis eenvoudig te reinigen zijn. Het optionele stoffen vouwdak biedt de inzittenden op de eerste en tweede zitrij het ultieme safarigevoel.

New Defender Commercial

De New Defender 90 wordt binnenkort ook leverbaar als robuuste 90 Commercial. De Commercial combineert terreinkwaliteiten met de praktische ruimte van een bedrijfsauto. De 90 Commercial voldoet aan de ombouw- en inrichtingseisen voor bestelauto’s. De New Defender 90 Commercial is verkrijgbaar vanaf € 46.730,-, (Belastingplan 2019).

Nieuw D7x-platform

Het nieuwe D7x-platform is voor 95 procent nieuw ontworpen en bestaat uit een lichtgewicht aluminium monocoqueconstructie. Het is het stijfste platform dat Land Rover tot nu toe ontworpen heeft. Het platform is drie keer stijver dan een traditioneel ladderchassis. Het rigide platform draagt bij aan een maximum daklast van 168 kilogram (statisch 300 kilogram), een laadvermogen van 900 kilogram en een maximum geremd trekvermogen van 3.720 kilogram.

Elegant Arrival

Het platform vormt bovendien de perfecte basis voor onafhankelijke (hydraulische) ophanging en de nieuwste geëlektrificeerde aandrijflijnen. In het geval van Adaptive Dynamics met Electronic Air Suspension controleren de sensoren in de nieuwe adaptieve dempers maar liefst 500 keer per seconde de carrosseriebewegingen. Ze reageren direct om optimale controle en rijcomfort te garanderen. Verder dragen de adaptieve dempers bij aan de terreinkwaliteiten van de New Defender. De bodemvrijheid bedraagt normaliter 70 mm, maar kan met één druk op de knop verhoogd worden tot maximaal 145 mm. Dankzij Elegant Arrival neemt de bodemvrijheid automatisch af tot 50 mm om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.

De New Defender deelt geen enkel carrosseriedeel met de overige modellen van Land Rover. Het dak is 20 mm hoger en de New Defender heeft zijn eigen assemblagelijn in de productiefaciliteit van Land Rover in het Slovaakse Nitra.

De zwaarste testen doorstaan

De New Defender is aan meer dan 62.000 testen onderworpen, voordat hij klaar was voor serieproductie. Het chassis en de carrosserie zijn ontworpen om de Extreme Event Test van Land Rover te doorstaan. Die overstijgt de testprocedure voor reguliere personenauto’s en SUV’s. Tijdens de testprocedure legden de prototypes onder de zwaarste omstandigheden duizenden kilometers af in diverse klimaatomstandigheden, variërend van 50° Celsius in de woestijn tot aan -40° Celsius in het Noordpoolgebied en hoogtes van meer dan 3.000 meter in de Amerikaanse Rocky Mountains.

Permanente vierwielaandrijving

De New Defender is standaard voorzien van permanente vierwielaandrijving, een tussenbak met twee versnellingen, een centraal differentieel en optioneel een Active Locking Rear Differential. In de originele Defender moest de bestuurder manueel de differentiëlen vergrendelen. In de New Defender kan de bestuurder eenvoudig Centre Slip Limited of Rear Slip Limited activeren. Verder is er de keuze uit maar liefst drie programma’s om de gasrespons, transmissieverhoudingen, besturing en tractiecontrole aan te passen.

Configurable Terrain Response 2

Met Configurable Terrain Response 2 kunnen ervaren terreinrijders het onderstel van de New Defender volledig op de ondergrond afstemmen. Voor onervaren terreinrijders detecteert de rijassistentietechnologie zelf de ondergrond om vervolgens via de intelligente Auto Function de aandrijflijn daarop aan te passen. Het is de eerste keer dat een Land Rover met Configurable Terrain Response 2 uitgerust is.

Doorwaterdiepte 900 mm

De New Land Rover Defender heeft een bodemvrijheid van 291 mm, een aanrijhoek van 38 graden, hellingshoek van 28 graden en een afrijhoek van 40 graden. De maximale doorwaterdiepte bedraagt 900 mm. Dankzij een nieuwe doorwaterfunctie in Configurable Terrain Response 2 kan de bestuurder moeiteloos wateren doorkruisen.

ClearSight Ground View

In het terrein helpt de geavanceerde ClearSight Ground View-technologie om het gebied te tonen dat normaliter verborgen blijft door de motorkap. De bestuurder kan moeiteloos de omgeving analyseren en het meer uitdagende terrein te overmeesteren. De New Land Rover Defender ademt dan ook praktische inzetbaarheid. Hij laat zich comfortabel door een drukke stad manoeuvreren, maar kan ook moeiteloos een berg beklimmen, een woestijn doorkruisen en extreme temperaturen weerstaan. Onder alle omstandigheden biedt de New Defender zijn inzittenden uitstekend comfort.

De New Defender is eveneens voorzien van ClearSight Rear View technologie. Met één druk op de knop verandert de binnenspiegel in een videoscherm. De New Defender aan de achterzijde voorzien van een 1,7-megapixel breedbeeldcamera (50 graden breed) waarvan de heldere beelden bij volle belading en in het donker het beeld van de binnenspiegel vervangen.

Drive Pack

Verder is de New Defender optioneel uit te rusten met een Drive Pack dat bestaat uit: Adaptive Cruise Control, een Rear Pre-Collision Monitor, Blind Spot Assist, Rear Traffic Monitor en Clear Exit Monitor. De uitgebreide veiligheidsuitrusting omvat verder: Emergency Braking, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, Cruise Control, Driver Condition Monitor en parkeersensoren rondom.

Nieuwste remtechnologie

De New Defender is de eerste Land Rover die voorzien is van de nieuwste generatie remtechnologie met een grotere remkracht dan de conventionele remsystemen, wat de veiligheid en het rijgedrag verbetert. Het remsysteem komt goed tot zijn recht tijdens terreinrijden op lage snelheden. Met behulp van tractiecontrole en Autonomous Emergency Braking kan een wiel binnen 150 milliseconden vastgezet worden. Bij een conventioneel remsysteem duurt dat 300 milliseconden.

Krachtige en efficiënte aandrijflijnen

De New Land Rover Defender is verkrijgbaar met verschillende efficiënte benzine- en dieselmotoren. Het gamma benzinemotoren bestaat bij de introductie uit de viercilinder P300 met 220 kW (300 pk) en de krachtigere zescilinder P400 met 294 kW (400 pk). De P300 is voorzien van geavanceerde twin-scroll turbotechnologie. De P300 sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 8,1 seconden. De CO2-uitstoot bedraagt 227 g/km (NEDC equivalent).

De P400 heeft een gloednieuwe zes-in-lijn Ingenium-benzinemotor voorzien van twin-scroll turbotechnologie, een geavanceerde 48-volt elektrische supercharger, geïntegreerde startmotor en een 48-volt lithium-ion accupakket. Deze innovatieve technologieën resulteren in een vermogen van maar liefst 294 kW (400 pk) en 550 Nm aan koppel. De acceleratie van 0 naar 100 km/u duurt 6,1 seconden. Het brandstofverbruik bedraagt 220 gr/km (NEDC equivalent). Beide motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF en een tussenbak met twee versnellingen.

Ingenium-dieselmotoren

Verder biedt Land Rover de keuze uit twee viercilinder dieselmotoren: de D200 met 147 kW (200 pk) en de sterkere D240 met 176 kW (240 pk). Beide Ingenium-dieselmotoren zijn voorzien van efficiënte twin-turbotechnologie en produceren 420 Nm koppel. De D200 accelereert van 0 naar 100 km/u in 10,3 seconden en de D240 in 9,1 seconden. Beide dieselmotoren hebben een zeer laag verbruik van 7,6 l/100 km en stoten slechts 199 g/km CO2 uit (NEDC equivalent). Land Rover breidt het motorenaanbod in 2021 uit met een plug-in hybride: de P400e PHEV.

Innovatieve technologieën dragen bij aan een comfortabele rijervaring en een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik, denk bijvoorbeeld aan een gladde bodemplaat ter verbetering van de aerodynamica en bescherming van de onderzijde.

Pivo Pro-infotainmentsysteem

De New Defender is de eerste Land Rover die voorzien is van het nieuwe Pivi Pro-infotainmentsysteem met 10-inch touchscreen. Dit geavanceerde infotainmentsysteem werkt intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan voorgaande systemen. Via Bluetooth zijn twee smartphones tegelijkertijd te koppelen. Het opladen van de smartphone is extra makkelijk dankzij de geïntegreerde inductielader.

Software Over The Air

De navigatie blijft altijd up-to-date dankzij de Software-Over-The-Air (SOTA) updates. Dankzij het geïntegreerde 5G-netwerk is de New Defender in staat om zelfstandig updates te downloaden en installeren. Er zijn maar liefst veertien individuele modules in staat om updates te ontvangen. Ongeacht of de auto op de oprit staat of zich op een afgelegen locatie bevindt. De New Defender blijft zichzelf – zonder vertraging of tussenkomst van de Land Rover dealer – continu verbeteren.

Meridian-Audiosysteem

Voor optimale connectiviteit is de New Defender uit te rusten met het Online Pack. Dit optiepakket biedt ongelimiteerde mobiele data voor bijvoorbeeld het streamen van muziek. De kwaliteit van het infotainmentsyteem wordt versterkt via het Meridian-audiosysteem met zes speakers (180 Watt). Optioneel is er zelfs een Meridian-audiosysteem met tien speakers (400 Watt) of veertien speakers (700 Watt).

Via de Wi-Fi aan boord hebben alle inzittenden ongelimiteerd toegang tot het internet. Via drie 12V-stekkers, twee USB-poorten op de eerste zitrij, twee USB-poorten op de tweede zitrij en (wanneer aanwezig) twee USB-poorten op de derde zitrij blijft mobiele apparatuur altijd opgeladen. Optioneel is de New Defender verkrijgbaar met een volwaardige 230V-stekker in de bagageruimte.

Volledig te personaliseren

Het modellengamma van de New Defender bestaat uit de New Defender, S, SE, HSE, First Edition en luxe New Defender X-uitvoeringen. Klanten kunnen de New Defender met vier Accessory Packs personaliseren: Explorer Pack, Adventure Pack, Country Pack en Urban Pack. De gelimiteerde New Defender First Edition is voorzien van unieke opties en alleen in het eerste productiejaar leverbaar.

Explorer Pack

Het Explorer Pack laat de terreinkwaliteiten van de New Defender nog beter tot zijn recht komen. Het accessoirepakket bestaat uit een snorkel, lichtgewicht Expedition Roof Rack (slechts 26 kilogram) en de zijwaarts gemonteerde Gear Carrier. Het Explorer Pack bevat eveneens vier spatlappen, wielkastprotectie en een cover voor het reservewiel. De matzwart bestickerde motorkap met ‘90’- of ‘110’-beeldmerk versterkt de stoere uitstraling van de New Defender. Het Explorer Pack is uit te breiden met gefixeerde treeplanken en een uitklapbare dakladder. Het Front Expedition Protection System voegt hier nog carterbescherming en een ‘A-frame’ beschermbeugel met afgeronde hoeken aan toe. De beschermbeugel verbetert de aanrijhoek van de New Defender.

Adventure Pack

Het Adventure Pack is ideaal voor de avontuurlijke reiziger. Het accessoirespakket bevat een draagbaar afspoelsysteem met 6,5-liter groot waterreservoir, een luchtcompressor in de bagageruimte en een bagagerek aan de buitenzijde van de New Defender. De carrosserie wordt beschermd door vier spatlappen, een cover voor het reservewiel en een beschermlijst op de achterbumper. Die moet voorkomen dat de achterbumper beschadigt tijdens het in- en uitladen van bagage. Een uitneembare rugzak met een inhoud van 20 liter maakt het Adventure Pack compleet.

Country Pack

Het Country Pack bestaat uit robuuste wielkastprotectie, een beschermlijst voor de achterbumper en vier spatlappen. Het draagbare afspoelsysteem en een bagagerek tot aan het plafond maken het pakket compleet.

Urban Pack

Het Urban Pack bestaat uit een beschermlijst voor de achterbumper, cover voor het reservewiel, een beschermplaat onder de voorbumper en aluminium pedalen in het interieur.

De vier optiepakketten zijn uit te breiden met een reeks aan sidebars en (optioneel automatisch inklapbare) instaplijsten. Het interieur kan beschermd worden met diverse rubberen vloermatten die eenvoudig te reinigen zijn. Alle opties van de vier accessoirespakketten – waaronder de innovatieve Gear Carrier – zijn los verkrijgbaar. Het 24 liter grote afsluitbare opbergvak kan 17 kilogram dragen en is ideaal voor modderige laarzen of een nat wetsuit. De Gear Carrier is aerodynamisch vormgegeven en bestand tegen de extreemste weeromstandigheden.

Rooftop Tent

De maximale daklast van 168 kilogram maakt de New Defender ideaal voor het vervoeren van bagage op het dak. Een breed scala aan Aqua Sport Carriers, Roof Rails en Roof Racks is als accessoire verkrijgbaar. Via de gemakkelijk uitklapbare dakladder is de bagage te bereiken. Stilstaand bedraagt de daklast zelfs een indrukwekkende 300 kilogram. Dat maakt de New Defender perfect voor een Rooftop Tent die met één simpele handbeweging uit te vouwen is. Samen met het Expedition Roof Rack en de uitvouwbare ladder verandert de New Defender in de ideale camper voor avonturiers.

Maximaal 22-inch wielen

De New Defender is uit te rusten met 18-, 19-, 20- of 22-inch wielen. De keuze varieert van 18-inch Gloss White stalen wielen tot aan 22-inch Gloss Black vijfspaaks lichtmetalen wielen. Optionele terreinbanden zorgen voor optimale grip in ruig terrein.

Wanneer in de showroom?

De New Defender staat in het eerste kwartaal van 2020 in de showroom. De New Defender 90 is verkrijgbaar vanaf € 94.300,- en de New Defender 110 vanaf € 101.300-. De New Land Rover Defender is samen te stellen via www.landrover.nl/Defender.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Veriwatch; een gereanimeerde klassieker voor dagelijks gebruik

Na lang wachten arriveerde vorige maand de Veriwatch Octopus 1973 Classic. Een horloge uit Italië met Zwitsers uurwerk dat we mogen reviewen met onze...

Tips voor een trip naar Japan, het land van de reizende zon

Japan spreekt tot de verbeelding. De cultuur, mensen, infrastructuur en gebruiken zijn zo anders dan bij ons. Je kan er een boek over schrijven....

De nieuwe Toyota GR Yaris is een 280pk sterk bommetje op wielen

Toyota GAZOO Racing is een begrip in het World Rally Championship. Ze strijden sinds 2017 mee met Yaris WRCs en zijn succesvol. De Yaris...