Grand Theft Auto VI toont het luxe en ruige leven in Vice City

De eerste teaser van de langverwachte opvolger van Grand Theft Auto V knalde ons deze week tegemoet. Het doel van GTA VI is duidelijk. Zoveel mogelijk geld verdienen, of dat nu goedschiks of kwaadschiks gaat. Dat maak voor de sfeer en karakteristiek van de game niet uit. Je kan je helemaal uitleven in de free roam of missies spelen in de uitstekende verhaallijn.

De eerste Grand Theft Auto van gamestudio DMA Design verscheen in 1997. Het doel van het spel was simpel, als beginnende crimineel werkte je jezelf op door missies te spelen. Vervoer was en is voor de GTA serie nog steeds van groot belang. Je steelt een auto en reist naar je bestemming. Hier komt ook de naam Grand Theft Auto vandaan wat zoiets als het stelen van een auto betekend. Na het eerste deel nam Rockstar Games de serie over en bouwde deze uit tot het succes wat het nu is.

GTA VI is een lust voor het oog

Zesentwintig jaar later verschijnt de eerste teaser van het achtste deel in de uitermate succesvolle reeks. Gamers en liefhebbers van games vallen van hun stoel! Wat ziet het nieuwe GTA er fantastisch uit. De eerste teaser, voor een game die pas in 2025 verschijnt, is een genot voor het oog. De personages zien er levensecht uit en ook de stad Vice City spat van het scherm.

Het is voor het eerst dat de makers van GTA voor een vrouwelijke hoofdpersoon kiezen. Lucia heeft een tijd in de gevangenis gezeten als we haar voor het eerst zien. Ze ziet er Zuid-Amerikaans uit en begint na haar tijd in de cel samen met haar vriend haar leven opnieuw op te bouwen. Geweld en overvallen worden hierin voor lief genomen.

Gelijkenissen met Miami en Florida

In Grand Theft Auto staat een stad of staat in Amerika centraal. Voor de het vierde deel Grand Theft Auto: Vice City creëerde Rockstar Games hun eigen interpretatie van Miami. Na Los Angeles en omgeving in GTA V keren we terug naar Vice City in de fictieve staat Leonida. De makers van GTA VI hebben zich totaal uitgeleefd.

Van een waarheidsgetrouwe skyline met de markante witte wolkenkrabbers en hotels tot de zandstand compleet met allerlei soorten strandgasten. Miami is de stad van het flaneren langs het strand en de boulevard. Opgepompte gasten vol adrenaline met schaars geklede dames rijden in de teaser dan ook af en aan.

In Florida gebeuren de gekste dingen. Een alligator die rustig een supermarkt in wandelt of een agent die met een vangstuk een alligator uit een zwembad trekt is daar niet ongewoon. Zo ook niet in Grand Theft Auto VI waar deze nieuwsgebeurtenissen een op een zijn overgenomen.

Die alligators komen veel voor in het grote natuurpark Everglades dat ten zuiden van Miami ligt. Hiervan zien we in de teaser dan ook een prachtige zonsopkomst met flamingo’s en de overbekende moerasboten die met oorverdovende propellor langsrazen. Het laat zien dat Rockstar niet alleen voor de stad Miami als toneel voor haar nieuwste game gekozen heeft maar ook de omgeving hierin zeker niet is vergeten. Ik ben erg benieuwd wat de makers nog meer voor ons in petto hebben en kan als fan van GTA in het algemeen niet wachten!

Het enorme succes van Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V verscheen in 2014 en situeerde zich in en rond Los Santos (Los Angeles). Uniek aan dit deel van de franchise was dat je niet met een hoofdrolspeler speelde maar met drie tegelijk. Michael is de rijke man met een slecht huwelijk, Franklin komt uit de arme wijk (Grove Street) van de stad en Trevor is een totale idioot die op allerlei manier geld probeert te verdienen. In het begin van de game plegen de drie een overval. Na een aantal jaar komen ze elkaar weer tegen en moet ze zien te overleven.

GTA V is inmiddels bijna 10 jaar oud en nog steeds springlevend. Daar zorgt een uitgebreide online community voor. Rockstar brengt nog steeds updates voor GTA Online uit en dat heeft ze bepaald geen windeieren gelegd. De game is goed voor een totale omzet van 8 miljard Amerikaanse dollars en hierdoor het meest succesvolle entertainment product ooit gemaakt.

De teaser van Grand Theft Auto VI is al meer dan 100 miljoen keer bekeken. Ik durf het wel aan, GTA VI gaat het succes van GTA V overtreffen. Helaas moeten we nog wel wachten tot ergens in 2025.

Copyright afbeeldingen: Rockstar Games.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een eerbetoon aan Olympisch erfgoed: de nieuwe Lacoste Olympic Heritage Collectie

Lacoste brengt een levendig eerbetoon aan het Olympisch erfgoed met de onthulling van de nieuwe capsule collectie 'Olympic Heritage'

Nike x Hyperice: Innovatieve technologie voor training en herstel

Nike en Hyperice hebben de handen ineengeslagen om de training en het herstel van sporters naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking heeft...

Roger Dubuis en Lamborghini: Een explosie van groen in de nieuwe flyback chronograaf

Roger Dubuis is al jaren nauw verbonden met de racewereld. Net als het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini wordt het horlogehuis gedreven door superieure techniek