Een exclusieve kijk achter de schermen bij het The Macallan 007 Warehouse

Deze zomer kreeg ik een geweldige kans om het exclusieve bezoek te ervaren aan The Macallan 007 Warehouse “The Macallan in Cinema” in Schotland. Dit unieke expositiecentrum is volledig gewijd aan de iconische James Bond-filmreeks en het beroemde whiskymerk, The Macallan. Ontdek hoe deze bijzondere locatie de tijdloze charme van James Bond combineert met de verfijnde smaak van The Macallan whisky.

Bij aankomst werd ik meteen gegrepen door de indrukwekkende setting. The Macallan ademt luxe uit en er hing een opwinding in de lucht die je alleen kunt voelen wanneer je iets bijzonders gaat meemaken.

Een exclusieve kijk achter de schermen bij het The Macallan 007 Warehouse

Een reis door de Bond-films

Bij het verkennen van de expositieruimte werd ik meegenomen op een reis door verschillende James Bond-films waarin The Macallan whisky een prominente rol speelde. Zo werd ik getrakteerd op prachtige filmfragmenten en interessante feiten over zowel de films als het whiskymerk zelf. 

De magie van cinema en whisky

Wat dit bezoek zo interessant maakte, was niet alleen het feit dat ik kon genieten van iconische props uit de Bond-films, maar ook dat ik meer te weten kwamen over de rol van whisky in deze films. Het was fascinerend om te ontdekken hoe de filmmakers en The Macallan hebben samengewerkt om een unieke ervaring te creëren voor zowel filmliefhebbers als whiskyliefhebbers.

Tijdens ons bezoek werd ik zelfs getrakteerd op een kleine whiskyproeverij, waarbij ik de kans kreeg om enkele van de meest bijzondere whisky’s van The Macallan te proeven. Het was een ervaring die al mijn zintuigen prikkelde en me een dieper begrip gaf van de complexiteit en kwaliteit van deze Schotse whisky.

Een eerbetoon aan twee iconische merken

Het ging niet alleen ging om het promoten van The Macallan, maar ook om het vieren van de langlopende samenwerking tussen James Bond-films en dit whiskymerk. Dat maakte mijn bezoek erg speciaal. Het was een eerbetoon aan twee iconische merken die bekendstaan om hun vakmanschap, elegantie en tijdloze aantrekkingskracht.

James Bond en het whiskymerk zijn met elkaar verbonden door een gedeelde Schotse afkomst. Ian Fleming’s Bond werd geboren uit een Schotse vader, Andrew Bond, en hij bracht tijd door op het Schotse landgoed van de familie in Glencoe. 

Het The Macallan 007 Warehouse bood me ook de mogelijkheid om enkele prachtige rekwisieten uit de films te bewonderen. Ik werd herinnerd aan de rijke geschiedenis van James Bond-films en hoe ze onze verbeelding hebben gevoed door middel van spectaculaire actiescènes, intrigerende verhalen en onvergetelijke personages.

Barbara Broccoli en Michael G. Wilson

James Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson brachten ook een bezoek aan de expositie. Samen haalden ze herinneringen aan de samenwerking op. Barbara vertelt over het moment waarop Silva een shotglaasje Macallan op Sévérines hoofd zet in Skyfall (2012):

Hij zet het glas scotch op het hoofd van het meisje en vraagt Bond om het eraf te schieten. Waste of a good scotch.

De producenten zijn ook aan het proeven geslagen. Michael is duidelijk een kenner als hij uitlegt welke whisky ze dronken.

We dronken de Double Cask. (Vaten van, red.) Amerikaanse eik en Europese eik, ze blenden ze samen en dan krijg je de Double Cask. Fantastisch drankje.

Een onvergetelijke ervaring

Mijn bezoek aan het 007 Warehouse “The Macallan in Cinema” was zonder twijfel een onvergetelijke ervaring. Het bood me een unieke kans om de magie van cinema en whisky te combineren en meer te leren over de rol die The Macallan heeft gespeeld in de James Bond-films.

Of je nu een liefhebber bent van films, whisky of beide, deze expositieruimte is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het is een eerbetoon aan twee iconische merken en biedt een fascinerende inkijk in hun samenwerking door de jaren heen.

Als James Bond website ben ik dankbaar dat we deze bijzondere ervaring mochten delen en ik raad iedereen aan om The Macallan 007 Warehouse “The Macallan in Cinema” te bezoeken wanneer je de kans krijgt (wel snel zijn want het loopt tot en met december 2023). Het zal je zeker inspireren en betoveren!

Dit artikel werd geschreven door Hayco Volkers en verscheen eerder op James Bond Nederland. De grootste James Bond community van Nederland.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een eerbetoon aan Olympisch erfgoed: de nieuwe Lacoste Olympic Heritage Collectie

Lacoste brengt een levendig eerbetoon aan het Olympisch erfgoed met de onthulling van de nieuwe capsule collectie 'Olympic Heritage'

Nike x Hyperice: Innovatieve technologie voor training en herstel

Nike en Hyperice hebben de handen ineengeslagen om de training en het herstel van sporters naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking heeft...

Roger Dubuis en Lamborghini: Een explosie van groen in de nieuwe flyback chronograaf

Roger Dubuis is al jaren nauw verbonden met de racewereld. Net als het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini wordt het horlogehuis gedreven door superieure techniek