Defender Rally Series 2024 grootste en meest competitieve tot nu toe

Defender is helemaal klaar voor een gloednieuw seizoen van de Defender Rally Series – en dit keer belooft het de grootste en meest uitdagende line-up van deelnemers ooit te zijn. Op zaterdag 2 maart gaat het Britse kampioenschap in volle vaart van start, met seizoen 2024 dat nu al veelbelovend lijkt.

De Defender Rally Series 2024 heeft dit jaar het grootste en meest competitieve deelnemersveld ooit met maar liefst zestien teams! Zowel beginners als ervaren coureurs en hun navigators gaan de uitdaging aan in het allerbelangrijkste offroad-rallykampioenschap voor auto’s van hetzelfde model in het Verenigd Koninkrijk. De inschrijving voor 2024 is gesloten, maar inschrijven voor seizoen 2025 is al mogelijk – en daarvoor is veel belangstelling.

Speciaal geprepareerde Defenders

Elke speciaal geprepareerde Defender 90 in de Defender Rally Series 2024 heeft zijn eigen opvallende basiskleur voor de kenmerkende decoratie op alle rallyauto’s. Deze Defenders zijn nauw verwant aan het productiemodel en worden aangedreven door een 221 kW (300 pk) sterke Ingenium-benzinemotor (die overigens niet leverbaar is in Nederland), gekoppeld aan een ZF-achttrapsautomaat en hetzelfde geavanceerde All-Wheel Drive-systeem. De auto’s zijn voorzien van extra veiligheidsvoorzieningen, zoals racestoelen, brandblussers en een door de FIA goedgekeurde rolkooi. Alle mechanische aanpassingen, de inschrijvingen voor en ondersteuning tijdens de rally’s, alsmede de voertuiglogistiek worden verzorgd door een deskundig team van Land Rover’s partner en rallysportspecialist Bowler.

Defender Rally Series 2024 grootste en meest competitieve tot nu toe

Bowler is sinds 2012 partner van Land Rover en sinds 2019 een dochteronderneming van Jaguar Land Rover. Het heeft een rijke geschiedenis in het bouwen en prepareren van Land Rovers voor rally’s en safarirally’s en heeft al talloze successen behaald.

Defender Rally Series 2024 grootste en meest competitieve tot nu toe

Zeven rally’s

Het derde seizoen van de Defender Rally Series omvat zeven rally’s en begint op 2 en 3 maart 2024 in Wales. Elke rally van het seizoen kent zowel uitdagende als inspirerende aspecten, zodat de deelnemers hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen in een competitief deelnemersveld – ongeacht of ze nieuw zijn in de rallysport of ervaren coureurs die zich willen ontwikkelen in andere takken van de rallysport.

De coureurs hebben uiteenlopende autosportachtergronden: er doen beginners mee, en liefhebbers van speciale circuitdagen, maar ook ervaren coureurs uit de race- en rallysport. Een van de deelnemers aan de Defender Rally Series 2024 is voormalig Boyzone-lid Shane Lynch.

Kijk voor alle informatie over seizoen 2024 en om in te schrijven voor seizoen 2025 op de website van Bowler Motors.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De wereld van high-end outdoor gear

De wereld van high-end outdoor gear, waar de grens tussen noodzaak en extravagante luxe sneller vervaagt dan een bergbeekje in de zomerhitte. Voor de...

Boost je mentale fitheid met de Relaxator Breath Trainer

We weten allemaal hoe belangrijk ademhalen is tijdens het trainen. Het is de zuurstof die je spieren voedt, je energie geeft en je uithoudingsvermogen...

Veriwatch; een gereanimeerde klassieker voor dagelijks gebruik

Na lang wachten arriveerde vorige maand de Veriwatch Octopus 1973 Classic. Een horloge uit Italië met Zwitsers uurwerk dat we mogen reviewen met onze...