De in 2014 geïntroduceerde Discovery Sport is zowel technisch als optisch aangepakt. Land Rover heeft een flinke update doorgevoerd. Zo op het eerste gezicht lijkt de vernieuwde Discovery Sport niet zo gek veel af te wijken van het model dat in 2014 werd gepresenteerd. Niets is minder waar.

De nieuwe Discovery Sport omarmt het avontuurlijke temperament dat de Discovery-familie al dertig jaar kenmerkt. De praktische SUV is een opvallende evolutie van het origineel, zonder in te boeten aan zijn gebruiksmogelijkheden. Het ruimtelijke, comfortabele 5+2-persoonsinterieur is compleet vernieuwd en voorzien van een geheel nieuw infotainmentsysteem, innovatieve connectiviteitsfuncties en een flexibel interieur met tot wel 24 configuraties.

Een nieuwe, geëlektrificeerde aandrijflijn is al leverbaar – een 48-volt mild hybride aandrijflijn – om emissie en brandstofverbruik te reduceren; een PHEV-aandrijflijn en een driecilinder benzinemotor volgen later dit jaar.

“Building on the success of the original Discovery Sport, this beautifully proportioned vehicle has been refined, enhancing its characterful exterior which compliments the engaging nature of the interior space.”

Gerry McGovern, Land Rover Chief Design Officer

De Discovery Sport is gebaseerd op het nieuwe Premium Transverse Architecture-platform (PTA) van Land Rover. De vernieuwde SUV is veelzijdiger en verfijnder dan voorheen dankzij een 13 % stijvere carrosserie dan zijn voorganger. Dankzij de star gemonteerde subframes dringen minder rijgeluiden en vibraties door tot het interieur. De combinatie van stijvere carrosserie en star gemonteerde subframes garandeert maximale veiligheid.

LEES OOK  Land Rover Nr. 7 na 71 jaar terug in Amsterdam

De praktische kwaliteiten van de Discovery Sport zijn uitgebreid met diverse kleine opbergmogelijkheden en met 65 liter een 20 % grotere benzinetank. Met de optionele Activity Key is de SUV praktischer dan ooit tevoren.

Krachtige uitstraling

De kenmerkende designelementen van de Discovery Sport– zoals de schelpvormige motorkap, de oplopende taillelijn en de aflopende daklijn – zijn behouden. De nieuwe voor- en achterbumper, grille en kenmerkende LED-verlichting voor en achter geven de Discovery Sport een nog krachtigere uitstraling.

Er kan worden gekozen uit twaalf carrosseriekleuren en optioneel ook voor een contrasterend zwart gespoten dak. Alle S-, SE- en HSE-versies zijn voorzien van een in Silver Atlas uitgevoerd logo op de motorkap en de bagageklep en typebenamingen in dezelfde kleur. De sportieve R-Dynamic-uitvoering kenmerkt zich door het in Shadow Atlas uitgevoerde logo op de motorkap en de achterklep. In het interieur onderscheiden de instaplijsten met beeldmerk de R-Dynamic-versie van de reguliere Discovery Sport.

Optioneel is de Land Rover Discovery Sport ook uit te rusten met het Black Pack, dat leverbaar is op zowel de reguliere als de R-Dynamic-uitvoering. De grille, de luchtinlaten op de spatborden en het beeldmerk op de voor- en achterzijde zijn van een Narvik Black afwerking voorzien.

De Land Rover Discovery Sport is voor het eerst ook optioneel leverbaar met lichtmetalen 21-inchwielen. Klanten kunnen kiezen uit twaalf designs voor de lichtmetalen wielen, die in maat variëren van 17 tot 21 inch.

LEES OOK  James Bond kiest luchtruim met de nieuwe Land Rover Defender in No Time To die

Een echte Land Rover

De vernieuwde Land Rover Discovery Sport is van top tot teen een echte Land Rover, die bewezen terreinkwaliteiten met praktisch gebruiksgemak combineert. De Discovery Sport heeft een bodemvrijheid van 212 millimeter. Aan de voorzijde is de aanrijhoek 25 graden, de overrijhoek 30 graden en de afrijhoek 20 graden. Uitvoeringen met vierwielaandrijving kunnen een helling van maximaal 45 graden bedwingen. De SUV heeft een doorwaaddiepte van maar liefst 600 mm en is uitgerust met vierwielaandrijving en (afhankelijk van het motorvermogen) de tweede generatie Active Driveline. Dat reguleert geheel automatisch de krachtoverbrenging op de voor- en achteras. Verder detecteert Terrain Response 2 automatisch de ondergrond en past het koppel van de motor daarop aan.

De nieuwe Land Rover Discovery Sport is leverbaar vanaf € 54.800,- en te configureren via de website van Land Rover.

 

<