Aston Martin onthulde een elektrische versie van zijn Rapide sport sedan op de autoshow van Shanghai; de Rapide E. Er worden slechts 155 exemplaren gebouwd en is ontwikkeld in samenwerking met Williams Advanced Engineering (WAE).

Aston Martin Rapide E

Met de nu voltooide ontwikkeling kunnen we bevestigen dat de auto een paar elektromotoren op de achteras heeft met een gecombineerd vermogen van 610 pk en 950 Nm koppel. Dat betekent van 0 tot 100 onder de 4 seconden en de 80-100-tijd is zo’n 1,5 seconden. De topsnelheid is 250 km.

aston martin rapide e

De accu heeft een capaciteit van 65 kilowattuur en omvat meer dan 5.600 individuele lithium-ion cilindrische cellen. Deze zijn gerangschikt in een op maat gemaakte koolstofvezel en een Kevlar-batterij vult de ruimte op waar de door gas aangedreven Rapide’s V-12, transmissie en brandstoftank normaal gesproken zitten.

aston martin rapide e

Volgens Aston levert de Rapide E ‘performance in een consistente en herhaalbare wijze zoals verwacht wordt van een traditionele Aston Martin’. Een volledige ronde over de Nürburgring zou mogelijk zijn zonder een afname in prestaties.

Voor wat betreft de rijervaring en de wegligging is veel aandacht besteed aan de aandrijflijn en het chassis. De dubbele elektrische motoren van de Rapide E rijden bijvoorbeeld door een differentieel met beperkte slip, dat in combinatie een aangepast veer- en dempingssnelheden dynamische kwaliteiten moet bieden die vergelijkbaar zijn met de V12-aangedreven Rapide.

LEES OOK  Autotest: De Peugeot 5008 voor een roadtrip naar Champagne

aston martin rapide e

De prijs is op aanvraag. Als de geruchten waar zijn, is dit de auto die James Bond zal rijden in de nieuwe film. Hierbij gaan wij ervan uit dat deze voorzien zal zijn met extra snufjes.

<