The North Face steunt ‘Earth Day’ als jaarlijkse wereldwijde feestdag

ZET JE #EXPLOREMODE AAN MET THE NORTH FACE

Wanneer mensen de tijd nemen om de aarde te waarderen, voelen zij zich meer met de wereld verbonden en zijn ze meer geneigd deze te beschermen. Daarom lanceert The North Face deze lente #ExploreMode, een wereldwijde beweging die mensen aanspoort hun schermen uit te zetten en op ontdekking te gaan. Zo worden ze zich weer bewust van hun omgeving.

Het hart van deze campagne is een petitie die Earth Day erkent als wereldwijde feestdag. Het idee hierachter is dat liefde voor de planeet voortkomt uit de vrijheid hem te ontdekken. Iedereen verdient de tijd om op avontuur te gaan en zich weer verbonden te voelen met de wereld om zich heen. Door de petitie te ondertekenen, sluit je je aan bij de oproep 22 april uit te roepen tot jaarlijks terugkerende nationale dag voor het ontdekken van de planeet.

“The North Face is natuurlijk bekend met ontdekken, en we zijn trots dat we ons deze Earth Day samen met partners en medeontdekkers wereldwijd inzetten om van Earth Day een internationale feestdag te maken”, aldus Tim Bantle, Global General Manager of Lifestyle bij The North Face. “Wij geloven dat als mensen de tijd nemen om de aarde te waarderen, ze zich er meer mee verbonden voelen en eerder geneigd zijn haar te beschermen. Explore Mode spoort ons aan onze digitale levens op pauze te zetten en weer in contact te komen met de echte wereld, met elkaar en met onszelf. Zo kunnen we de wereld verder helpen.”

We brengen meer tijd dan ooit door achter schermen. De gemiddelde persoon met een smartphone checkt zijn of haar telefoon ten minste 47 keer per dag. Ook besteden we gemiddeld vier uur per dag aan het lezen en versturen van e-mails, het bekijken van foto’s en het klikken op links die van verschillende kanten worden aangeboden. Dit gedrag beperkt ons in de mogelijkheid op avontuur te gaan en contacten te leggen in de echte wereld. Maar juist als we achter onze schermen vandaan komen, staan we er meer voor open om met elkaar, met onze gemeenschap en met de wereld om ons heen in contact te komen.

Als aanvulling op de petitie organiseert The North Face in tien Europese steden het weekend van 20 en 21 april gratis #ExploreMode-events. Daarmee wil het merk mensen inspireren achter het scherm vandaan te komen en op avontuur te gaan. Ben je komend weekend in Londen, Manchester, Glasgow, München, Berlijn, Milaan, Bolzano, Parijs, Chamonix of Stockholm, dan kun je deelnemen aan unieke ervaringen. In deze steden organiseert The North Face onder meer filmpremières op grote hoogtes en ontdekkingstochten per fiets. Deze events hebben als doel een pauze te nemen van tech en weer in contact te komen met de mensen en wereld om ons heen.

In april en mei wordt de campagne ondersteund door National Geographic Traveller. Zij plaatst verschillende content op haar kanaal om de community te inspireren gehoor te geven aan de #ExploreMode-oproep en mee te doen aan de campagne. Wil je meer weten over hoe je de #ExploreMode aanzet?

<
Vorig artikelDe Aston Martin Rapide E gepresenteerd op de autoshow van Shanghai
Volgend artikelHet ‘Chapter’ limited edition zakmes van The James Brand x Heimplanet