Op zondag 27 september vindt wereldwijd de 10e Distinguished Gentleman’s Ride plaats. Triumph Benelux en Van Gils zijn een samenwerking aangegaan om in de Benelux het evenement te ondersteunen, deelnemers te stimuleren om geld in te zamelen en zelf ook een bijdrage te leveren aan de fondsenwerving.

De Distinguished Gentleman’s Ride van dit jaar is nog nooit zo relevant geweest als we kijken naar de uitdagingen waar de wereld nu voor staat. Op deze dag worden duizenden goedgezinde burgers wereldwijd uitgenodigd om hun beste pak te dragen om dit jaar alléén op hun motor te rijden en fondsen te werven ter ondersteuning van het onderzoek tegen prostaatkanker en ter ondersteuning van de geestelijke gezondheid.

De samenwerking tussen beide partijen bestaat uit de volgende elementen:

  • Plaatsing van Triumph motoren uit de Modern Classics-serie in geselecteerde Van Gils-stores in : Amsterdam, Rotterdam, Breda, Gent, Antwerpen, Roeselare en Luik
  • De mogelijkheid om in de periode van 5 t/m 27 september uw Van Gils pak DGR te laten labelen

Get your Van Gils-suit DGR-labeled

In de periode van 5 september t/m 27 september kunt u bij alle Van Gils brandstores in de Benelux uw aangekochte Van Gils –pak laten labelen met een speciaal DGR/Triumph-label voor een bedrag van € 50,- extra. Deze opbrengst wordt direct gedoneerd aan de DGR voor de Movember Foundation.

Samenwerking

Triumph en Van Gils zijn blij met de samenwerking. Elegant, iconisch, & karaktervol zijn elementen die beide merken verenigen. In het kader van haar Road to Success missie begon Van Gils vorig jaar met een samenwerking met de DGR in Antwerpen en is trots deze nu uit te kunnen bouwen voor de Benelux. Triumph ziet de samenwerking als een gelegenheid om de DGR2020 onder de aandacht te brengen bij een groter publiek via A1 & high-traffic locations, exposure voor het Triumph merk te genereren op plaatsen waar men het niet verwacht en tevens met een sterk A-merk de merkwaarden van de DGR uit te dragen.

The Distinguished Gentleman’s Ride

The Distinguished Gentleman’s Ride werd opgericht in Sydney, Australië door Mark Hawwa. Hij werd geïnspireerd door een foto van Mad Men’s Don Draper op een klassieke motorfiets in zijn mooiste pak. Mark besloot dat een themarit een geweldige manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypering van mannen op motoren te bestrijden en tegelijkertijd de wereldwijde motorgemeenschap te verbinden en geld in te zamelen voor iets dat belangrijk is voor elke motorrijder.

Het evenement trekt sinds 2012 steeds meer rijders aan en in 2019 werd een nieuw record van $ 6M bereikt voor het goede doel met meer dan 116.000 deelnemers in 104 landen.

Ride Solo Together

Om de missie van de DGR te behouden en tegelijkertijd aan te passen aan deze uitdagende periode, zal de DGR 2020 voor het eerst in de geschiedenis een solo-evenement  zijn, waarbij de deelnemers de sfeer en uitstraling van de Distinguished Gentleman’s Ride behouden door alleen of met hun duopassagier (uit hetzelfde huishouden) te rijden.  Deze nieuwe formule zal de rijders in staat stellen om te voldoen aan de verschillende social distance regels die in elk land gelden, terwijl ze hun passie voor motorrijden delen, bijdragen aan de Movember Foundation en het bewustzijn verspreiden via sociale media.

<