Tips voor de aanschaf van een nieuw badmeubel

In de badkamer bewaren we vaak veel verschillende spullen. Wanneer deze in het zicht staan, is de badkamer al snel een rommelige ruimte. Een badmeubel is dan de ideale oplossing voor een opgeruimde badkamer. Het biedt veel extra opbergruimte, om zo al je spullen goed op te bergen. En wanneer u het badmeubel mooi afstemt met de rest van de badkamer, creëer je een mooi geheel van alle elementen.

Welke modellen zijn er

Zo veel badkamers, zo veel wensen. En dat geeft als resultaat dat er een hele grote keus is aan badmeubelen. Maar waar begin je je zoektocht naar het perfecte badmeubel? Er zijn namelijk zo veel zaken waar je rekening mee moet houden en zo veel opties die je kunt kiezen. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen wij je hier alles over de materiaalsoorten, verschillende maten, opties voor kranen, en alle andere keuzes waar je tegenaan loopt bij het zoeken naar het perfecte badmeubel.

Zwevend badmeubel met wastafel

Het voordeel van een zwevend badkamer meubel is dat de vloer vrij blijft en je deze dus veel makkelijker schoon kunt maken. Even met de Swiffer eronder door en klaar! Bovendien lijkt je badkamer ruimer doordat je onder het meubel door kunt kijken. Een wastafelblad is makkelijk schoon te maken en makkelijker te installeren dan opzetkommen. Bovendien kun je kiezen voor een wastafelblad met kraangaten, zodat je de kranen niet in de muur hoeft te plaatsen.

Zwevend badmeubel met opzet wastafel

Een zwevend badmeubel met opzetwastafel geeft een totaal andere look dan een badmeubel met geïntegreerde waskommen. Opzetwastafels zijn in veel soorten, maten en vormen verkrijgbaar. Op deze manier kan je je eigen wasmeubel gemakkelijk zelf samen stellen.

Badmeubel zonder waskom

Zwevende badkamermeubels zijn vaak ook leverbaar zonder wastafelbladen of -kommen. Wanneer je een badmeubel zonder waskom bestelt, kun je het gebruiken als dressoir. Of je combineert het meubel met een willekeurige waskom die er los bij kan worden gekocht.

Staand badkamermeubel

Een staand badmeubel heeft poten en staat dus gewoon op de vloer. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te stoeien met het ophangen van het meubel – de hoogte klopt en hij staat ook meteen recht.

Waar je op moeten letten bij de aanschaf van een badmeubel

Bij de aankoop van een badmeubel is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het natuurlijk belangrijk dat het badmeubel goed in de badkamer past. Meet daarom de beschikbare ruimte in je badkamer op en kijk goed hoe groot uw badmeubel kan zijn. Een online 3D badkamerplanner kan hierbij een handige tool zijn. Zo kunnen de afmetingen badmeubel je niet verrassen.

Naast de afmetingen badmeubel is het ook goed om naar het design van het badmeubel te kijken. Een badmeubel dat goed bij de rest van de badkamer en je interieur past, zorgt voor meer rust. Moderne en strakke badkamermeubels zijn hierbij erg populair en zijn in vele kleuren en designs te verkrijgen.

Kijk als laatste naar het materiaal waar het badmeubel van is gemaakt. Veel badkamermeubels worden van MDF gemaakt. Het is een licht badmeubel materiaal en de toplaag kan afgewerkt worden met alle mogelijke designs.

Tips voor de aanschaf van een nieuwe badmeubel

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Aston Martin DB12 is een forse evolutie

Met de nieuwe DB12 is Aston Martin klaar voor de toekomst. De auto valt vooral op door het ontbreken van een essentieel onderdeel. Dat...

Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten...

Howlin’: The sunglasses of choice for both sports and leisure

Sports eyewear brand Vallon has taken a unique approach to its lifestyle sunglasses. Operating under the slogan “Classic style, maximum performance” they have made...