Land Rover toont eerste glimp van de New Range Rover

Komende week onthuld Land Rover de New Range Rover. In de aanloop naar de wereldpremière op dinsdag 26 oktober toont het merk alvast een eerste glimp van de nieuwe luxury SUV. In meer dan 50 jaar zijn er slechts vier generaties van de Range Rover geweest , maar dit is onze eerste officiële blik op het geheel nieuwe model van de vijfde generatie, dat volgende week zal worden onthuld als een nieuwe rivaal voor de Bentley Bentayga , Mercedes GLS en BMW X7 .

Het Britse merk heeft bevestigd dat de New Range Rover op dinsdag 26 oktober zijn debuut maakt, terwijl tegelijkertijd de orderboeken worden geopend. De volledige specificaties en prijzen worden onthuld bij de lancering van de auto. Gedurende vijf decennia heeft de Range Rover een ongeëvenaarde status verworven als de ultieme luxe-SUV voor royalty’s, politici, hooggeplaatste executives en beroemdheden over de hele wereld.

Wazige teaser

Deze wazige teaser-opname vertelt ons niet veel over de nieuwe stylingdetails die Land Rover voor de auto in petto heeft, maar het laat wel zien dat de imposante, vierkante proporties van de auto zullen blijven bestaan, samen met het kenmerkende ‘zwevende’ dak van de iconische 4×4.

Land Rover toont eerste glimp van de New Range Rover

Spionagebeelden

Spionagefotografen hebben de geheel nieuwe Range Rover in ontwikkeling op Duitse wegen gezien en hij is ook talloze keren op camera vastgelegd in de buurt van de Gaydon-basis van het merk in Warwickshire.

Land Rover toont eerste glimp van de New Range Rover
Foto: Auto Express

We weten al dat de nieuwe Range Rover de eerste Land Rover zal zijn op het nieuwe MLA Flex-platform van het merk, dat is ontworpen voor gebruik met verbrandingsmotoren, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijnen. Het zal een van de drie auto’s zijn waarvan we weten dat ze het nieuwe MLA Flex-systeem van Land Rover zullen gebruiken, de andere zijn de geheel nieuwe Range Rover-crossover en de volgende Range Rover Sport.

Land Rover toont eerste glimp van de New Range Rover
Foto: Auto Express

BMW power voor Range Rover?

Het gerucht gaat al lang dat Land Rover BMW- kracht zal gebruiken in de nieuwe Range Rover, met de 5.0-liter supercharged V8-optie met tot 557 pk in de Range Rover SVAutobiography en in tal van JLR-producten die op weg zijn. In plaats daarvan zal de modernere 4,4-liter V8 met turbocompressor die wordt gebruikt in xDrive 50i-versies van de X5 en X7 SUV’s een nieuw thuis vinden onder de motorkap van de Brit.

Zescilinder dieselmotoren van het oude model met mild-hybride hulp zullen worden overgedragen, hoewel het op dit moment onbekend is of de uitgebreide plug-in hybride technologie van de Range Rover gebruik zal maken van een nieuwe aandrijflijn in vergelijking met de P400e-optie van de uitgaande auto, ondersteund door viercilinder benzinemotor naast een batterij en een elektromotor.

Ruimte en stijl

Eerdere en huidige versies van de Range Rover boden kopers een ruime indeling met luxe accommodatie voor vijf volwassenen, en dat zal bij dit nieuwe model ook zo blijven. Versies met lange wielbasis zouden kopers ook de optie moeten bieden van een executive stoelenpakket voor de tweede rij, dat twee grotere achterstoelen toevoegt die een veel groter bereik van verstelbaarheid hebben voor extra comfort.

Veel van het merk Land Rover is overgestapt op het nieuwe 11,4-inch Pivi Pro-infotainmentsysteem met touchscreen, dat voor het eerst werd gebruikt door de geheel nieuwe Defender. In de Defender is het apparaat uitgerust met een Blackberry-besturingssysteem waarmee het zowel entertainmentfuncties (zoals muziekstreaming) als over-the-air-updates kan uitvoeren zonder noemenswaardig prestatieverlies. In overeenstemming met de luxueuzere markt van de Range Rover, zal de integratie ervan worden geïntegreerd in een nieuw dashboard dat is afgewerkt met hoogwaardige materialen, in vergelijking met de zwevende stijlintegraties die te zien zijn op recente JLR-producten met de nieuwe infotainmentsuite.

Bronnen: Land Rover, Auto Express

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een week lang op de Zero DSR/X | Motortest

Een week lang rijden op de nieuwe ge-upgrade (dual sport racing motor) Zero DSR/X (White Pearl) op pad. Niet alleen het normale woon-werk verkeer,...

Waarom we niet zonder een goede kop koffie kunnen

Velen van ons kunnen niet zonder koffie. Een groot deel van de bevolking kan niet eens zonder functioneren! Waarom is koffie een belangrijk deel...

De iPhone 15 is een evolutie en heeft USB-C

Elk jaar in september is het in het Amerikaanse Cupertino feest. Dan houdt Apple het evenement waar elke Apple fanboy en fangirl jaarlijks reikhalzend...