Alles wat je moet weten over House of Gucci

Na Lady Gaga ’s succesvolle rol als Ally in – de voor een Oscar genomineerde remake van – A Star is Born 2018, is ze klaar om de uitdagende rol van Patrizia Reggiani op zich te nemen in de Ridley Scott- biopic, House of Gucci. Naast een sterrencast is de bewerking een van de meest gewilde releases van het jaar, evenals een mogelijke kanshebber voor de Academy Award.

Sinds er begin maart verschenen er foto’s op het internet, waarop de castleden te zien waren in de luxueuze haute couture uit de jaren 80, was de opwinding merkbaar om de gebeurtenissen na de tragische dood van Mauricio Gucci (Adam Driver) te zien ontrafelen. Van de cast tot details over de plot, hier lees je alles wat we weten over het achtergrondverhaal van Gucci.

De trailers van House of Gucci

De film is een bewerking van Sarah Gay Forden ’s boek The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed. Dus, als je het wilt lezen voordat je de film in de bioscoop gaat bekijken, dan is dit het juiste moment!

De eerste teaser, uitgebracht in juli en ingesteld op Blondie’s ‘Heart of Glass’, is een decadente ode aan de jaren 80 die een idee geeft van de werkelijk sensationele garderobe die kijkers van de film kunnen verwachten. Ook opmerkelijk: de surrealistische transformatie van Jared Leto in Paolo Gucci dankzij een bodysuit en gezichtsprotheses.

Een tweede trailer, uitgebracht op 28 oktober, is aanzienlijk donkerder en toont de machtsstrijd tussen Patrizia en Maurizio Gucci die hun huwelijk vanaf het begin verwoestte, evenals Patrizia’s eerste ontmoeting met een huurmoordenaar nadat Maurizio haar verliet. Haar eenvoudige instructies als ze hem een pistool geeft? “Mis het niet.” Ook opmerkelijk: de glimp van Reeve Carney in karakter als Tom Ford na de eerste minuut.

De House of Gucci cast

Zoals hierboven vermeld, is dit de tweede hoofdrol van Lady Gaga in een speelfilm. In een recent interview met The Wall Street Journal opende Gaga haar uitgebreide voorbereiding voorafgaand aan haar vertolking van Gucci’s ex-vrouw en persoon die verantwoordelijk is voor zijn moord.

© 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Naast haar zal Adam Driver de modemagnaat Maurizio Gucci spelen, van wie we weten dat hij tragisch aan zijn einde zal komen.

Een paar andere grote namen zijn gepland voor de film. Oscar-winnaar Jared Leto maakte een grote transformatie door en werd Paolo Gucci, de neef van Maurizio en voormalig leider van het modemerk. De acteur moest protheses dragen, ouder wordende make-up gebruiken en een gedeeltelijk kaal hoofd hebben voor de rol.

Photo Credit: Fabio Lovino | © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Al Pacino en Jeremy Irons spelen respectievelijk Aldo Gucci en Rodolpho Gucci.

Boardwalk Empire- acteur Jack Huston zal de voormalige CEO van de Gucci-groep, Domenico De Sole, spelen en Reeve Carney zal de voormalige creatief directeur van Gucci, Tom Ford, zijn.

Salma Hayek zal de rol spelen van Giuseppina Auriemma, Patrizia’s handlanger in het moordplan. Leuk weetje is dat Hayek een lichte connectie heeft met het Gucci-imperium. De actrice is getrouwd met François-Henri Pinault, de oprichter van Gucci-moederbedrijf Pinault-Printemps-Redoute.

Waar gaat House of Gucci over?

De film is een dramatische versie van de echte gebeurtenissen die zich gedurende drie decennia afspelen. Het gaat over Patrizia Reggiani terwijl ze Maurizio Gucci verleidt en uiteindelijk 12 jaar met hem trouwt. Nadat het beroemdheidspaar uit elkaar ging, was Patrizia opnieuw betrokken bij de naam Gucci, maar deze keer niet op een liefdevolle manier.

Photo credit: Fabio Lovino | © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

In 1995 werd Maurizio dood gemeld en volgens het bewijsmateriaal was zijn dood met voorbedachten rade door zijn ex-vrouw als een wraakactie voor hem die haar bedroog met Paola Franchi. Ze had een huurmoordenaar ingehuurd om de toenmalige eigenaar van het Gucci-imperium te vermoorden en werd geconfronteerd met een tumultueuze rechtszaak voordat ze in 1998 schuldig werd verklaard.

Patrizia werd veroordeeld tot 29 jaar gevangenisstraf en werd 16 jaar later vrijgelaten. Huis van Guccizal een beeld schetsen van Patrizia’s (die door de Italiaanse media bekend werd als “Black Widow”) opkomst en ondergang, en ook de familiedynamiek achter een van ’s werelds meest luxueuze modelabels presenteren.

Waar is het gefilmd?

House of Gucci werd volledig gefilmd in Italië, meer bepaald in Rome en de Italiaanse Alpen. Een van de foto’s die online werd gedeeld, toonde het landschap, met Gaga in een zwarte coltrui en dure sieraden naast Driver in een beige trui en vierkante bril, en werd gemaakt in de stad Gressoney-Saint-Jean in de Italiaanse Alpen. Enkele andere filmlocaties waren het Comomeer, Cortina d’Ampezzo, Alta Badia, Aosta en Milaan.

Wie ontwerpt de high-fashion kostuums?

Een deel van de grootsheid van deze productie is het kostuumontwerp. Janty Yates , die betrokken was bij andere Ridley Scott-films zoals Gladiator en Prometheus , koos de jaren 80-geïnspireerde looks voor de aanpassing. In een interview met Vogue legde de ontwerper de verschuivingen in Patrizia’s uiterlijk gedurende de film uit. Haar garderobe zal de outfits bevatten uit de begindagen van haar relatie met Maurizio, tijdens hun huwelijk, na hun scheiding en tijdens het proces. Yates is ook verantwoordelijk voor het samenstellen van looks voor de mannelijke leads. Sommige kostuums zijn legitieme kleding uit de archieven van het Italiaanse merk.

Wat is de reactie van de familie Gucci?

Een biopic als deze heeft zeker veel reacties losgemaakt, vooral van de mensen die verwant zijn aan degenen die in de speelfilm worden geportretteerd. Familieleden van Gucci zijn niet blij met de manier waarop de aanpassing hun reputatie en identiteit weergeeft. De achterkleinkinderen van Guccio Gucci spraken met de Associated Press over hun bezorgdheid dat House of Gucci misschien minder gaat over het sensationele misdaadverhaal en meer in het persoonlijke leven van hun familie zou spelen.

Wat is de reactie van Patrizia Reggiani?

Deze familieleden waren niet de enigen die zich uitspraken tegen de film. Patrizia Reggiani was zelf boos dat Gaga haar niet benaderde en haar beter leerde kennen voordat ze de rol speelde.

Wat is de releasedatum?

House of Gucci verschijnt in de bioscopen op 25 november.

Photo credit: Fabio Lovino | © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Aston Martin DB12 is een forse evolutie

Met de nieuwe DB12 is Aston Martin klaar voor de toekomst. De auto valt vooral op door het ontbreken van een essentieel onderdeel. Dat...

Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten...

Howlin’: The sunglasses of choice for both sports and leisure

Sports eyewear brand Vallon has taken a unique approach to its lifestyle sunglasses. Operating under the slogan “Classic style, maximum performance” they have made...