Ondanks een jong bedrijf, werd Parfums de Marly gesticht op een historisch idee: om de pracht van de 18e eeuw te reïncarneren – en in het bijzonder het hof van koning Louis XV. De koning van Frankrijk was een bekende kenner van fijne geuren – zijn hof stond zelfs bekend als “la cour parfumée” (het geparfumeerde hof).

Enkele van de beste parfums werden voor hem gemaakt ter herdenking van prestigieuze paardenraces – zijn andere levenslange liefde. Parfums de Marly, opgericht in 2009, heeft nu bijna 30 geuren in zijn stal. Het logo bevat een brace van fokpaarden – een symbolisch eerbetoon aan de inspiratie van het bedrijf.

De nieuwste geur van het huis heet Kalan. Zoals Julien Sprecher, oprichter van Parfums de Marly, uitlegt: “Wanneer ik een parfum maak, wil ik dat het rondheid heeft, dat wil zeggen een aanwezig, verleidelijk hoofd, samen met een onmiddellijk waarneembare bodem. We zouden ook over aura kunnen praten. De harmonie tussen de materialen, tussen de akkoorden, creëert een olfactorische muziek. ”

Het resultaat is een geur die intens maar subtiel is. Verwacht zwarte peper en kruiden met frisse tonen van bloedsinaasappel en lavendel, evoluerend naar wit sandelhout.

Kalan kost € 210 (125 ml). Parfums de Marly zijn onder ander te verkrijgen bij Bol.com

parfums de marly kalan

<