Nu bekend is dat de 25e officiële film in de James Bond-sage in april 2020 wordt uitgebracht, onthult OMEGA een van de meest langverwachte geheimen van de film: het nieuwe James Bond-horloge dat door 007 wordt gedragen in No Time To Die. Het horloge is niet alleen te zien op het witte doek, maar zal vanaf februari in een ongelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn in de iconische actuele collectie van OMEGA.

Seamaster Diver 300M 007 Edition

De nieuwe Seamaster Diver 300M 007 Edition is gebouwd met militaire specificaties in gedachten. Daniel Craig en de 007 filmmakers waren nauw betrokken bij het ontwerpproces. OMEGA sprak regelmatig met de acteur, die vanuit zijn speciale kennis over James Bond inzicht kon bieden die het horloge nodig heeft.

Seamaster Diver 300M 007 Edition
Daniel Craig speaks during the Omega Bond Watch Unveiling on December 04, 2019 in New York City. Photo by Brad Barket/Getty Images for Omega

Zijn invloed en advies zijn van grote invloed geweest op het eindresultaat. “Gedurende de samenwerking met OMEGA, besloten we dat een lichtgewicht horloge een van de belangrijkste voorwaarden zou zijn voor een man met een militaire achtergrond zoals 007. Ik stelde ook een aantal vintage accenten en kleuren voor om het een unieke uitstraling te geven. Ik vind het eindresultaat echt fantastisch” aldus Craig.

De kast van 42 mm en de polsband met innovatieve verstelbare gesp zijn gemaakt van Grade 2 Titanium, een bijzonder sterk en lichtgewicht materiaal en dus ideaal voor een undercover agent.

LEES OOK  Q by Aston Martin – 007 Limited Editions geïnspireerd op ‘No Time To Die’

Om het horloge nog lichter te maken, gebruikte OMEGA ‘tropisch’ bruin aluminium voor de wijzerplaat en lunette. Dankzij de Super-LumiNova in de duikschaal, zwartgekleurde wijzers en indexmarkeringen hebben deze elementen een klassieke uitstraling.

Op de achterkant van de kast staat een aantal cijfers; deze cijfers komen overeen met de nummering op echte militaire horloges. ‘0552’ is het codenummer voor Brits marinepersoneel, waarbij ‘923 7697’ staat voor een duikhorloge. De letter ‘A’ is de code voor een horloge met schroefkroon en ‘007’ verwijst natuurlijk naar het iconische agentnummer van James Bond. De cijfers ‘62’ staan tenslotte voor het jaar waarin de allereerste James Bond film werd uitgebracht.

Het nieuwe horloge is voorzien van een NAIAD LOCK achterkant, waardoor de gravures perfect uitgelijnd blijven. Ook het uurwerk zelf is bijzonder indrukwekkend: het OMEGA Co-Axial Master Chronometer kaliber 8806, dat voldoet aan de hoogste normen op het gebied van precisie, chronometrische prestaties en magnetische bestendigheid in de horlogerie.

Het horloge wordt niet alleen gedragen door James Bond, maar zal in februari ook in de OMEGA Boutiques worden geïntroduceerd. Het wordt geleverd op de prachtige polsband van titaniumgaas of een gestreepte NATO-band in donkerbruin, grijs en beige met 007 in de lus gegraveerd. De horloges worden geleverd in een exclusieve buidel van bruin textiel.

LEES OOK  Verstappen goes 007 op Silverstone

De Seamaster Diver 300M Omega Co-Axial Master Chronometer 42 mm 007 Edition kost €8.700.

<