Luxe horloges zijn geweldig voor situaties zoals diners en zakelijke bijeenkomsten, maar wellicht niet de meest verstandigste keuze bij een survivaltocht in de Yukon, Canada. Samen met horlogemaker Richard Mille heeft Silvester Stallone daar wat op gevonden, de RM 25-01 Adventure Sylvester Stallone chronograph.

Vermoedelijk gemaakt met Stallone’s ongeremde liefde voor alle gevaarlijke dingen in het achterhoofd, is de kolossale klok (50,85 mm) voor flinke polsen – en zelfs flinkere portefeuilles. Een horloge van ruim 1,3 miljoen dollar. Wel opschieten want er worden er maar 20 van gemaakt ;-).

Wat je binnen dit complexe horloge krijgt, is een tourbillon (om gravitatiefouten te compenseren wanneer het horloge op verschillende posities wordt geplaatst), een power reserve-indicator, een chronograaf functie, waterdicht tot 100 meter en wordt geleverd met twee verwisselbare randen.

De eerste is een kompas in grade 5 titanium met een DLC-coating die zowel een vaste als een draaiende rand heeft. De bajonetvatting maakt het snel en eenvoudig op de behuizing te bevestigen. De Carbon TPT-cover heeft een gespiegelde rug en een gleuf om 12 uur om de precisie van waarnemingen met de kompasnaald te vergroten.

<