Arco, misschien wel het grootste icoon in de FLOS collectie, ontworpen door Achille en Pier Giacomo Castiglioni in 1962. Van de Arco’s sculpturale Carrara-marmeren voetplaat tot de gepolijste gesponnen aluminium kap en roestvrij stalen boog. De Arco blijft een eyecatcher in huizen over de hele wereld. De Arco was te zien in de James Bond-film Diamonds are Forever in 1971 en meer recentelijk in Roger Sterling’s kantoor in de serie Mad Men en in het huis van Tony Stark in Iron Man.

De Flos Arco

De Arco is oorspronkelijk ontworpen om boven de salontafel licht te creëeren. Toch is de lamp multi inzetbaar zowel functioneel als decoratief. Niets aan het ontwerp van de lamp is ‘alleen’ decoratief. Alles heeft een functie. De Cararra witte voet maakt op een mooie manier onderdeel uit van je interieur en biedt tegelijkertijd tegengewicht aan de prachtige kap. Al dan niet met LED verlichting.

Achille Castiglioni (1918-2002 Milaan)

Achille Castiglioni studeerde architectuur aan de Technische Universiteit in Milaan. Na zijn afstuderen in 1944 startte Achille Castiglioni een ontwerpbureau samen met zijn broers Pier Giacomo (1913-1968) en Livo (1911-1979). Daar begon zijn onderzoek naar vormen, technieken en nieuwe materialen, gericht op het ontwikkelen van een integraal ontwerpproces. Ook gaf Castiglioni les op de Technische Universiteit in Turijn en later verzorgde hij de Architectuur opleiding in Milaan. Zijn ontwerpen zijn klassiekers geworden en bekroond met zowel nationale als internationale onderscheidingen. In totaal ontving hij 9 maal de Compasso d’Oro awards.

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

In twee uitvoeringen verkrijgbaar:

De Arco vloerlamp LED van FLOS € 1990,- o.a. via De Bijenkorf

De Arco vloerlamp van FLOS € 1950,- o.a. via De Bijenkorf

 

<