De komende tijd zal er nog veel thuis worden gewerkt. En dat betekent, zelf je espresso en koffie regelen. En de gemiddelde thuiswerker, besteed daar dan toch net iets meer aandacht aan dan op kantoor.

Er is erg veel keus in espresso en koffie apparatuur en aanverwante zaken. Wij zochten een aantal mooie koffie gadgets bij elkaar voor je om thuis barista assortiment te personaliseren. Ook leuk voor onder de kerstboom.

1Severin Spuma 700 Plus melkopschuimer

Je verwacht van een melkopschuimer dat hij stevig melkschuim produceert voor een perfecte cappuccino of latte macchiato. Dat is precies wat de nieuwe Spuma 700 Plus Melkopschuimer van Severin doet. Maar hij kan nog veel meer, dankzij de 13 geïntegreerde programma’s. Zo kun je er onder andere warme chocolademelk mee maken uit hele chocoladestukken, proteïneshakes, babyvoeding en glühwein. Je kunt ook kiezen tussen heet of koud melkschuim. Wij reviewde de Spuma 700 Plus

Koop ‘m hier >

2Melitta AromaFresh koffiezetapparaat

De 7 must-have thuis barista gadgets

De Melitta AromaFresh is een smaakvol vormgegeven koffiezetapparaat. Het is een volautomatische machine waarmee je de lekkerste filterkoffie zet. De koffiemolen maalt de bonen en met de aromaregelaar stel je jouw voorkeur in: mild, medium of sterk. De kan schenkt ook nog eens erg prettig zodat je met plezier jezelf trakteert op een heerlijke kop filterkoffie. De automatische koffiemolen heeft een instelbare maalgraad, waardoor je volop kunt variëren met de smaak van de koffie. Hoe fijner gemalen, hoe meer smaak de koffie krijgt. Het is ook mogelijk om met de grind-off-functie de molen uit te schakelen als je koffie wilt zetten met voorgemalen koffie.

LEES OOK  Zet je met een moka pot wel echte espresso?

Koop ‘m hier >

3Rubytec Shira Hotshot koffiebeker

De Rubytec Hotshot drinkbeker is ideaal voor het warm houden van je espresso of koffie. De Rubytec Hotshot is een roestvrijstalen vacuüm isolatiebeker om koude dranken langdurig koud te houden en warme dranken een paar uur warm te houden. Hij is 100% lekvrij, ook ondersteboven in een tas en dus zeer geschikt om mee te nemen naar o.a. het werk en school, in de auto of in een tas. Perfect dus voor onderweg, maar ook de komnde tijd tijdens het thuiswerken. Ook past de Hotshot onder bijna elk koffieapparaat. De beker is gemaakt van 0,5mm extra sterk 18/8 roesvrijstaal en is voedselgeschikt en gemakkelijk schoon te maken en 100% recyclebaar. 

Koop ‘m hier >

4ROK Espresso GC Classic espressomachine

De Rok Espresso machine is in 2002 geboren vanuit de idee de beste espresso te maken met de kracht van je handen. De Espresso maker heeft al enkele upgrades gehad en werkt vandaag beter dan ooit. Daarnaast is er ook de Espresso Grinder, een koffiemolen waarmee je vlot en consistent koffie maalt. ROK Espresso GC Classic espressomachine, waarmee je lekkere, verse kwaliteitsespresso maakt. De machine biedt jou tevens de vrijheid om te variëren volgens persoonlijke smaak.

Koop ‘m hier >

5Rosenthal ‘Capello’ cappuccino kop

De 7 must-have thuis barista gadgets

Met de sympathieke collectie ‘Cappello’ (Italiaans: hoed) roept Rosenthal op tot een charmeoffensief. Het tweedelige object vermomt zich aanvankelijk als een bolhoed. Omgedraaid is het een kop en schotel, die er niet alleen goed uitziet maar ook fijn in de hand ligt dankzij de combinatie van mat en glanzend porselein. Naast de klassieke versie in volledig zwart geverfd porselein, is ‘Cappello’ ook verkrijgbaar in puristisch wit. Ontworpen door Damian O’Sullivan. 

LEES OOK  4 x de beste outdoor coffee gadgets

Koop ‘m hier >

6Handpresso Wild Hybrid espresso maker

Dit mobiele espresso-genot is afhankelijk van smaak. De vers gezette espresso opgeven? Ondenkbaar voor de echte espresso liefhebber! En juist voor deze fijnproever is handpresso gemaakt voor, de bijna kleinste espressomachine ter wereld. Zonder stroom, in tenten, in de bergen, op kantoor, in een hotel of bij rust: handpresso, de standaard ESE pads of verse espresso koffie en heet water zijn de ingrediënten voor een verfrissende slok verse espresso. De gepatenteerde geavanceerde technologie maakt het mogelijk om 16 bar druk te genereren door pompbewegingen en geeft aan wanneer de ideale druk voor espresso is bereikt. Vul vervolgens heet water en een pad of koffie in en druk op de knop om de druk te verminderen: het resultaat is een heerlijke espresso.

Koop ‘m hier >

7VSSL JAVA koffiemolen

De 7 must-have thuis barista gadgets

VSSL, het merk achter levensreddende tools voor outdoor-expedities, richt haar aandacht op een ander soort overlevingsbehoefte: espresso en koffie. De VSSL Java is de nieuwe draagbare handkoffiemolen van het merk, die vandaag op Kickstarter wordt gelanceerd. De Java maakt gebruik van maalschijven, zoals bij elke goede koffiemolen hoort, met 30 maalstanden voor het ‘finetunen’ van je koffiemaling. Bovendien voorkomen kogellagers in de molen wiebelen, wat kan leiden tot ongelijke koffiedikten en over het algemeen hinderlijk is. De koffiemolen is verkrijgbaar voor $ 145, De verwachte levering voor de VSSL Java is februari 2021.

Koop ‘m hier >