Iedereen kent Camel Active wel, al was het de afgelopen jaren ‘onzichtbaar’. Deze winter komt Camel Active met een nieuwe functional fashion collectie die in het teken staat van een verandering. Een nieuwe interpretatie van de merk-heritage van Camel Active; +Life Explorer. Explorer omschrijft aan de ene kant het pure merk-DNA, aan de andere kant staat +Life voor innovatie en evolutie. Zo ontstaat er een remake van het merk-DNA. 

Wij vinden het merk ten goede veranderd. Een paar items die ons aanspreken zijn:

Arctic Parka

Bij de functionele urban travel jackets staan innovatieve materialen, een ergonomische pasvorm, details met meerwaarde en nieuwe kleuraccenten centraal. Een arctic parka met grijze ice camouflage-print implementeert multipocketing op subtiele wijze door middel van eenvoudige ritsvakken in combinatie met opgestikte zakken. Functionele pasvormen en warme teddykragen bieden optimale bescherming tegen weer en wind. De oranje binnenvoering geeft de arctic parka ook in de stad aanzien. Door te spelen met camouflage wordt bij corduroy overhemden of ton-sur-ton jacquards, pullovers en heavy jerseys de toepassing van Military-thema’s opnieuw geïnterpreteerd.

Camel Active Arctic Parka
Camel Active Arctic Parka

Fieldparka

Een 2:1 multipocket-fieldparka maakt indruk door het changerende waterafstotende nylon in Royal Blue. Reflecterende strepen op de rug zorgen voor zichtbaarheid. Nieuw is de kortere lengte, die een spannende combinatie vormt met de opgezette oversized zakken met kleppen. Door middel van magneetsluitingen wordt een minimalistisch design bereikt. Het gewatteerd binnenjack biedt draagopties. De camel active Gore-Tex-jacks zijn aangevuld door een middellange parka, met aquaguard-ritsen, rubberen drukknopen en een verstelbare capuchon voor een extra, functionele meerwaarde.

Camel Active multipocket-fieldparka in Royal Blue
Camel Active multipocket-fieldparka in Royal Blue

Fieldjacket

Het camel active fieldjacket is het toppunt van het merk-DNA. De highlight wordt ieder seizoen in een nieuw ‘jasje’ gestoken. Omdat het thema +Life Explorer bondig kan worden geïmplementeerd via de materiaalmix, zijn bij het veldjack matte en licht glanzende oppervlakken op de schouders en zakinzetstukken gebruikt van gecoat katoen-nylonvezel. Drukknopen en een gele binnenvoering benadrukken het urban outdoor-karakter. Ook kleur is voor alle productgroepen even belangrijk: naast blauwtinten komen ook gebrand oranje, geel, roestrood alsook olijf en groentinten terug in de gehele collectie.

Camel Active Fieldjacket

All-season jacks en layering spelen een belangrijke rol in deze tijd van klimaatverandering: een nieuw omkeerbaar bomberjack in worker-style met camouflage padding biedt bescherming bij wisselende temperaturen. Dit jack kan als 2:1 aanvulling gecombineerd worden met winterjassen. Blousons en aviator jacks zijn andere omkeerbare kledingstukken. Puffer jackets, deels in waskwaliteiten, worden gecombineerd met lichte colberts. De mix van technisch nylon en natuurlijke bovenmaterialen creëert spanning. Corduroy van Genuaribstof, wollooks of wol-jersey-kwaliteiten staan voor ambachtelijkheid. Een denim colbert is clean en slechts marginaal verwassen.

<