Champagne Bollinger en James Bond gaan al 40 jaar hand in hand! Om dit jubileum te vieren lanceert Bollinger 2 Limited Edition releases. Het is nog even wachten tot april 2020 voordat de allernieuwste James Bond film No Time To Die in première zal gaan. Zijn voorkeur voor wodka martini-cocktails is bekend, maar ook zijn bubbels geen onbekende voor 007. Die bubbels zijn sinds 1979 van Champagne Bollinger. Uiteraard zal voor de oplettende kijker een fles Bollinger voorbij flitsen.

bollinger james bond

De Moonraker Luxury Limited Edition is een magnum van Bollinger uit 2007. Ontwerper Eric Berthes heeft de beroemde space shuttle uit de gelijknamige Bond-film op geheel eigen wijze om de fles gebouwd. Gemaakt van tin en houtfineer, met een Saint Louis kristallen ijsemmer. Van deze Limited Edition release zijn er maar 407 gemaakt en kost € 5.007.

De tweede Bollinger is de 007 Limited Edition Millésimé 2011, een fles van 75 ml van een Bollinger uit 2011. De champagne, gemaakt van 100% pinot noir en 7 jaar gerijpt in de diepe kelders van Champagne Bollinger, is goud van kleur met koperen tinten.

Deze limited edition wordt geleverd in een opvallende kist met gasveer deksel. In de deksel zijn de titels van de 25 Bond-films geëtst. In tegenstelling tot de Moonraker magnum is deze fles iets nuchterder geprijst; € 185.

LEES OOK  Verstappen goes 007 op Silverstone

<