Als het over auto’s gaat, is Aston Martin my favorite subject. Alleen al bij het zien van typerende Aston-grill! Een gewaagd nieuw hoofdstuk en een mijlpaal in de illustere 106-jarige geschiedenis van Aston Martin, vandaag heeft Aston Martin zijn eerste SUV gepresenteerd, de DBX.

aston martin dbx

Van binnen heeft de nadruk bij het ontwerpen op comfort gelegen. Het geheel oogt met zijn diverse vierkante meters leer en alcantara behoorlijk weelderig. Op het dashboard een uitgebreid infotainment systeem dat is gekoppeld aan een 10,25-inch display, en achter het stuur houdt zich een 12,3-inch digitaal instrumentarium schuil.

Is de DBX ook nog een beetje praktisch? Behoorlijk. Achterin kun je een forse 832 liter kwijt en wie de achterbank plat legt, kan 1.540 liter aan bagage meenemen.

Nog wat DBX spec’s

De 4,0-liter biturbo-V8 van AMG produceert 550 pk en 700 Nm in de Aston Martin DBX. Daarmee sprint de SUV van 2.245 kilo in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is 291 km/u. De remmen zijn van staal, niet van koolstof-keramiek. De negentrapsautomaat en de vierwielaandrijving sturen al het vermogen naar de achterkant als dat gewenst is. De Aston Martin DBX wil dus een prima potje zijwaarts gaan. Ook krijgt de hij actieve stabilisatoren, net als de Cayennes en Urussen van deze wereld die hebben.

LEES OOK  De BMW Concept i4, een volledig elektrisch aangedreven Gran Coupé

aston martin dbx Luchtvering is standaard en de auto kan 45 millimeter omhoog voor baggerwerk of 15 millimeter omlaag voor sportief bochtenwerk. Bij het in- en uitstappen zakt hij 50 millimeter. De stoelen komen uit de DB11 en Aston hield zelfs rekening met mensen die écht met de auto de wildernis in gaan. Je kunt het reservewiel dumpen om in zijn plaats een waterdichte zak te plaatsen, voor modderlaarzen of wetsuits. Aston biedt elf accessoirepakketten aan, bijvoorbeeld een ski-rek op het dak of een huisdierenpakket met bumperbeschermers.

Wat gaat de DBX kosten

De DBX krijgt in Duitsland een kale vanaf prijs van € 193.500,-. Wat de auto in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend.

<