Anderhalve ton voor 81 jaar oude whisky van The Macallan

Een van de grootste bepalende factoren bij het berekenen van de waarde en kwaliteit van een whisky is de leeftijd. Hoe langer een whisky rijpt , hoe meer tijd hij heeft om een ​​rijker, dieper en complexer smaakprofiel te ontwikkelen. Dat gezegd hebbende, is er absoluut een punt van afnemende meeropbrengsten bij het ouder worden van whisky. The Macallan komt met The Reach, de oudste whisky ooit. Een 81 jaar oude single malt scotch.

Het is zeldzaam een whisky te vinden ouder dan 18 jaar en nog zeldzamer om een ​​whisky van 30 jaar of ouder te vinden. Maar 81 jaar? Dat is praktisch ongehoord… tot nu toe in ieder geval.

Anderhalve ton voor 81 jaar oude whisky van The Macallan

The Reach

The Macallan tartte alle verwachtingen, de conventionele wijsheid en de tijd zelf toen het de release aankondigde van The Reach, een 81 jaar oude single malt whisky. U leest het goed, 81, niet 18. Om dat in perspectief te plaatsen, deze ene partij whisky is ouder dan kleurentelevisie, internet en Skittles, en begint zijn verouderingsproces in een enkel sherryvat in 1940. Terwijl deze whisky gerijpt is, de Tweede Wereldoorlog eindigde, de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie vond plaats, we gingen naar de maan en de komst van social media. Onnodig te zeggen dat er een enorme hoeveelheid inspanning en samenwerking nodig was om dit ene vat whisky het daglicht te laten zien.

Anderhalve ton voor 81 jaar oude whisky van The Macallan

Na 81 jaar rijpen

Na 81 jaar rijping mochten de distilleerders van The Macallan eindelijk de vruchten van hun arbeid testen. The Reach heeft een prachtige amberkleurige tint, bijna als een cognac. In de neus levert de diepte tonen van donkere chocolade, kaneel en turf voordat het overgaat in een mix van toffee, gekristalliseerde gember en diepe minerale tonen. De smaak is even diep en complex, met tonen van strooptoffee, bramenjam, zoethout, gekristalliseerde gember, kruiden, verkoolde ananas, pecannoten en houtrook die opklimmen tot een intense afdronk die even rijk, zoet en rokerig is.

Kwaliteit is niet voor niets

Om deze werkelijk unieke geest te vieren, ontwierp The Macallan een prachtige karaf waarin de geest rust, die bovenop een gebeeldhouwd bronzen beeld van drie handen staat. The Macallan Reach Single Malt wordt uitgebracht in een (uiteraard) gelimiteerde batch van 288 flessen en wordt verkocht voor zo’n 150.000 euro.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Aston Martin DB12 is een forse evolutie

Met de nieuwe DB12 is Aston Martin klaar voor de toekomst. De auto valt vooral op door het ontbreken van een essentieel onderdeel. Dat...

Mark Zuckerberg heeft de Murph voltooid in een opmerkelijk korte tijd

Wij hoeven je niet te vertellen wie Mark Zuckerberg is. Maar misschien weet je nog niet dat hij onlangs indruk heeft gemaakt op fitnessfanaten...

Howlin’: The sunglasses of choice for both sports and leisure

Sports eyewear brand Vallon has taken a unique approach to its lifestyle sunglasses. Operating under the slogan “Classic style, maximum performance” they have made...