Dit zijn de vijf vetste producten van CES 2024

Het nieuwe jaar kan voor liefhebbers van technologische snufjes niet beter beginnen. Het is tijd voor CES 2024! Deze jaarlijkse technologiebeurs in Las Vegas brengt je alles wat je op het gebied van tech mag verwachten. Van verre toekomstplannen tot dingen die je dit jaar daadwerkelijk gaat zien.

Op CES tonen allerlei fabrikanten wat ze op het gebied van technologie kunnen. Zo was het LG die vorige jaar de oprolbare televisie introduceerde en kwam Sony met een eigen auto. Dit jaar staat CES wederom bol van innovatie. Ik neem vijf opvallende producten met je door.

Jackery Solar Generator Mars Bot

Jackery, een Amerikaanse fabrikant van zonnepanelen en groene technologie brengt de Solar Generator Mars Bot op de markt. Met dit wagentje vang je, als de omstandigheden het toelaten, op elk moment van de daglichtperiode de maximale kracht van de zon. Dat doet Jackery met een aantal zonnepanelen die zo op hun Mars Bot hebben gemonteerd.

© Jackery, 2024

Het wagentje is bedoeld voor de echte avonturiers onder ons. Iemand die de gebaande paden verlaat en toch elektriciteit nodig heeft. De zonnepanelen bieden 600w maximaal vermogen en kunnen de kracht van de zon tot 25 procent omzetten. Met de Solar Generator Mars Bot won Jackery een Best Inventions 2023 Award van Time Magazine.

LG Signature OLED T

De televisie is al jaren een vaste waarde in je huishouden. Maar het toestel is sinds haar introductie in 1924 flink veranderd. Uitzendingen in Nederland waren er vanaf 1951 en in 1995 kwam Fujitsu Siemens met haar eerste platte flatscreen plasma televisie. Maar de ontwikkeling van de beeldbuis staat zeker niet stil. Inmiddels is het na plasma en LCD, LED wat gangbaar is. Een stap verder is de OLED tv. Een techniek die in 8K kan uitzenden.

© LG, 2024

Na de oprolbare tv komt LG dit jaar op CES met de transparantie televisie. Het scherm van de LG Signature OLED T bestaat uit twee delen. Als eerste is er een transparante laag. Door de techniek van dit scherm lijkt je content te zweven en is de achtergrond doorzichtig. Wanneer je vervolgens wil genieten van LG haar befaamde OLED-techniek laat je het tweede oprolbare ondoorzichtige scherm naar boven komen. Met het transparante scherm lijken de beelden volgens LG te zweven.

Supernal S-A2

Mobiliteit is een belangrijk thema op CES 2024. Maar vanwege dichtslibbende wegen en openbaar vervoer wat steeds meer haar maximumcapaciteit bereikt moeten we in andere oplossingen gaan denken. Het Nederlandse PAL-V komt zo snel de nationale regelgeving het toelaat met een vliegende auto op de markt. Supernal, gesteund door de Hyundai Motor Company, kiest voor een eVTOL. Een elektrisch verticaal start en landingsvliegtuig.

© Supernal, LLC, 2024

De Supernal S-A2 is uitgerust met een achttal rotors die slechts 68 decibel aan geluid produceren. Dat is minder dan je wasmachine. Met de PAL-V rijdt en vlieg je op brandstof en kan je een passagier meenemen. De S-A2 heeft ruimte voor maximaal vier passagiers die alle luxe van a naar b worden vervoerd.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro

Ook op het gebied van smartphones is CES 2024 vooruitstrevend. Met de Belkin Auto-Tracking Stand Pro gaat de bekende maker van smartphone accessoires een stap verder. Een fijn dock waarin je je telefoon kan zetten tijdens een videocall of het creëren van content is prettig. Maar Belkin heeft er nu eentje ontwikkeld die via tracking je gezicht volgt. het bied je de mogelijkheid om tijdens een call even koffie te gaan zetten of door je huis/kantoor te lopen zonder dat je uit beeld raakt.

© Belkin, 2024

Het apparaat kan 360 graden draaien en heeft verticaal een draaihoek van 90 graden. Zo hoef je dus ook niet je device op een paar pakken A4 papier te zetten. Een MagSafe lader van 15w is inbegrepen. Met opgeladen batterij kan je 5 uur vooruit. Helaas is de Belkin Auto-Tracking Stand Pro op dit moment alleen voor de iPhone beschikbaar. Want wie wil dit slimme apparaat nou niet in huis hebben?

ORo, het robotmaatje voor je viervoeter

Is je hond vaak eenzaam doordat je veel van huis bent? Dan is de ORo misschien wel de oplossing. Deze robot op wielen is precies wat je hond nodig heeft. Dit klinkt als een commercial uit de toekomst maar wordt toch binnenkort werkelijkheid. De ORo beloont, speelt, voert, traint en zorgt voor je hond als jij weg bent. Deze machine is zelfs op afstand te besturen zodat je via een videoverbinding contact met je trouwe viervoeter hebt!

© Ogmen Robotics Inc. 2024

Zo kan de ORo tennisballen schieten en voert hij je hond op door jou ingestelde tijden. Met de ingebouwde camera voorzien van tracking functie leg je samen met je hond de mooiste momenten vast. Een uitgebreide app met direct videocontact met je dierenarts is aangekondigd. Hond niet inbegrepen, versie voor je kat niet beschikbaar.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Veriwatch; een gereanimeerde klassieker voor dagelijks gebruik

Na lang wachten arriveerde vorige maand de Veriwatch Octopus 1973 Classic. Een horloge uit Italië met Zwitsers uurwerk dat we mogen reviewen met onze...

Tips voor een trip naar Japan, het land van de reizende zon

Japan spreekt tot de verbeelding. De cultuur, mensen, infrastructuur en gebruiken zijn zo anders dan bij ons. Je kan er een boek over schrijven....

De nieuwe Toyota GR Yaris is een 280pk sterk bommetje op wielen

Toyota GAZOO Racing is een begrip in het World Rally Championship. Ze strijden sinds 2017 mee met Yaris WRCs en zijn succesvol. De Yaris...