Boek jij een last minute voor een sneeuwzekere Kerst?

Het is bijna kerst! Dat betekend gezelligheid, familie, geborgenheid, vrienden en sneeuw. Al gaat het met het laatste helaas weer niet lukken in ons kleine kikkerlandje. In 2010 hadden we voor het laatst een “witte kerst”. Het KNMI spreekt hiervan als er op 25 en 26 december in De Bilt een gesloten sneeuwdek ligt.

Maar wat doe je als je op het laatste moment toch een sneeuwzekere kerst wil? Dan ga je relatief dichtbij om je heen kijken. Zo zijn de Alpen vrij sneeuwzeker en doet Scandinavië dit jaar prima mee. Mocht je iets verder willen dan zijn Canada en de Verenigde Staten ook een optie. Snel boeken is een vereiste want je bent niet de enige die het witte goud als ultieme kerstgedachte ziet.

© Photo by Ann Danilina on Unsplash

De Alpen

De weersverwachting voor de Alpen ziet er over het algemeen positief uit. Al is hier wel een kanttekening bij te plaatsen. De Noordzijde van het Alpenmassief zit al sinds begin november goed wat sneeuw betreft. Er is vaak sprake van Nordstau. En dat terwijl de Italiaanse Dolomieten, het Oostenrijkse Karinthië en de Franse Alpen wat minder mooie papieren hebben. De sneeuwgrens fluctueert nogal en varieert de komende dagen tussen de 1000 tot 1300 meter in de Oostenrijkse Alpen en Zwitserland tussen de 1300 en 1700 meter. Later is de variatie groter. Wat opvalt is de vele wind en overvloedige neerslag. Zo kan er in de Jungfrau regio in Zwitserland ruim 170 centimeter sneeuw vallen. Wanneer boek jij je chalet?

© Photo by deborah. s on Unsplash

Scandinavië

In Scandinavië is het met name in Noorwegen en Zweden echt winter. In Denemarken heb je deze kerst wat sneeuw betreft niets te zoeken. Het ligt simpelweg te laag om de neerslag als sneeuw te laten vallen. Net als ons land eigenlijk. De Noorse bergen rond Oslo, ten westen van Bergen en vanaf Hamar naar het noorden zijn sneeuwzeker. Ook de gebieden ten noorden van Stockholm in Zweden hebben genoeg van het witte goud voorradig. De vooruitzichten zijn goed te noemen. Er valt elke dag sneeuw bij met temperaturen onder het vriespunt.

© Photo by Nikola Johnny Mirkovic on Unsplash

Canada

Dit enorme land staat bekend om haar strenge winters en uitgestrekte wildernis. Met sneeuw zit het er dus wel snor. Met name de gebieden boven de grote steden in het zuiden van Canada hebben de afgelopen weken sneeuw gehad. In de Canadese hoofdstad Ottawa is de komende kerst wat aan de zachte kant. Net als in Toronto en Montréal. Dat komt doordat deze steden in het meest zuidelijke puntje van Canada liggen. Ook is het er relatief vlak. Sneeuw hoef je er dan ook niet te verwachten. Een lodge op 200 kilometer boven de grote steden is dan ook de beste optie. Zeker omdat er ook in Calgary en Winnipeg een relatief milde kerst aankomt.

© Photo by Joonyeop Baek on Unsplash

Verenigde Staten

Het land van de onbegrensde mogelijkheden heeft veel te bieden. Ook wat een witte kerst betreft zijn er gebieden die je sneeuwzeker mag noemen. Alles op grote hoogte is prima. Zo is Colorado, waar zich het populaire skiresort Aspen bevindt, en alles daarboven met uitzondering van de west- en oostkust op hoogte prima te noemen. De Rocky Mountains bieden een hoop sneeuwplezier. Deze bergketen strekt zich uit over de staten Montana, Idaho, Wyoming, Colorado en een stukje van New Mexico. Ook de Californische Sierra Nevada is vrij sneeuwzeker. Met name op hoogte. Het biedt prachtige vergezichten en uitgestrekte wouden waar je jezelf op de vele skipistes sportief helemaal uit kunt leven.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Een eerbetoon aan Olympisch erfgoed: de nieuwe Lacoste Olympic Heritage Collectie

Lacoste brengt een levendig eerbetoon aan het Olympisch erfgoed met de onthulling van de nieuwe capsule collectie 'Olympic Heritage'

Nike x Hyperice: Innovatieve technologie voor training en herstel

Nike en Hyperice hebben de handen ineengeslagen om de training en het herstel van sporters naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking heeft...

Roger Dubuis en Lamborghini: Een explosie van groen in de nieuwe flyback chronograaf

Roger Dubuis is al jaren nauw verbonden met de racewereld. Net als het Italiaanse sportwagenmerk Lamborghini wordt het horlogehuis gedreven door superieure techniek