Opnieuw naar de Dark Side of the Moon met Omega

In 1968 werd geschiedenis geschreven toen de Apollo 8 de eerste menselijke vlucht werd die ooit een baan om de maan maakte. Aan boord van die baanbrekende missie was elke astronaut uitgerust met een Omega Speedmaster – een instrument waar de NASA gedurende de hele maancampagne op vertrouwde. Dit jaar brengt Omega een eerbetoon aan het verhaal met een nieuwe Speedmaster Dark Side of the Moon – gemaakt met state-of-the-art technologie, een rijk palet aan materialen en meesterlijke expertise.

Bij Omega werd het eerste Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8-uurwerk uitgebracht in 2018, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de missie. Dit keer is het merk teruggekeerd naar het lanceerplatform voor horlogemakers en heeft het hetzelfde ontwerp opgewaardeerd met een nog fijner niveau van detaillering en verfijning.

Geabstraheerd Maanreliëf

Het kaliber 3869 van het horloge creëert een unieke esthetiek in het hele ontwerp en is voorzien van een met laser geabstraheerd Maanreliëf op de zwart gemaakte hoofdplaat en bruggen. Net als de maan laat dit uurwerk twee verschillende kanten zien. De wijzerplaat geeft onze blik op het maanoppervlak weer, gezien vanaf de aarde, terwijl de achterkant van het horloge de donkere kant laat zien die alleen astronauten te zien krijgen. Deze nieuwe update heeft de maan nog duidelijker laten zien dankzij lasergravure en contrasterende oppervlakken. De kenmerken zijn duidelijk zichtbaar en staan prachtig naast de lichtgrijs gecoate wielen en het donkergrijze goud gecoate balanswiel.

Bovendien heeft het manueel opwindende kaliber 3869 de Co-Axial Master Chronometer standaard bereikt, waardoor klanten kunnen genieten van het hoogste niveau van precisie, chronometrische prestaties en magnetische weerstand van de Zwitserse industrie.

Opnieuw naar de Dark Side of the Moon met Omega

Apollo 8 details

Het met de maan versierde uurwerk is te zien door de geskeletonneerde wijzerplaat van het horloge, die gemaakt is van zwart geanodiseerd aluminium. Maar daar eindigt de reis niet. Bij het maken van de 44,25 mm kast, de gepolijste lunette en de achterkant van de kast heeft Omega gebruik gemaakt van afzonderlijke stukken zwart keramiek – terwijl de tachymeter schaal ook is gevuld met helder wit “Grand Feu” emaille.

De centrale chronograaf-secondewijzer is geel gelakt, een kleurthema dat wordt voortgezet op de geperforeerde band van het horloge – die is gemaakt van zwart rubber met een gele binnenkant.

“WE’LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE”

Jim Lovell

Een ander nieuw detail is de kleine secondewijzer op 9 uur, waarvoor patent is aangevraagd. Deze is gemaakt van graad 5 titanium en heeft de vorm van NASA’s beroemde Saturnus V raket. De krachtige 3D-structuur is verkregen door laserdraaien, terwijl de kleuren zijn verkregen met witte lak, ablatie en zwart maken met een laser. Een klein maar inspirerend detail dat het succes van het Apollo-programma viert.

Opnieuw naar de Dark Side of the Moon met Omega

Piloot Jim Lovell

Op de achterkant van de kast is een serie gravures aangebracht, waaronder “WE’LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE” – de laatste woorden die Piloot Jim Lovell van de Command Module tegen de grondbediening sprak, vlak voordat de Apollo 8 missie voor het eerst naar de andere kant van de maan verdween en er geen radiocontact meer was.

Het verre oppervlak van de maan is altijd een bron van mysterie en nieuwsgierigheid geweest. Door het Omega Dark side of the Moon Apollo 8 horloge te dragen, maak je een authentieke verbinding met onze oosterbuur en met Omega’s eigen verbinding met ruimteverkenning. Nu de wereld verder vooruitkijkt naar de mogelijkheden van de toekomst, herinnert de Apollo 8-missie ons eraan wat gedeelde menselijke kracht kan bereiken.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Ga de uitdaging aan op World Ocean Day: 5 unieke manieren om de zee te verkennen

World Ocean Day wordt vandaag gevierd met diverse activiteiten over de hele wereld. Met als doel bewustwording!

Ook fit en sterk vanaf je vijftigste? Geen probleem!

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om na je vijftigste nog in topvorm te raken of om spiermassa op te bouwen.

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.