Vind jij het administreren van alle tankbonnen ook zo’n gedoe? Want als je een auto op naam van je onderneming hebt staan, dan moeten alle tankbonnen worden bewaard en je hebt ze ook nodig voor de btw-aangifte. Het kan dus een flinke klus zijn dit onderdeel van de autokosten administratie bij te houden. Wellicht biedt een ZZP tankpas uitkomst.

Nooit meer bonnetjes bewaren – of kwijtraken

Een ZZP tankpas kan uitkomst bieden om deze administratieve rompslomp drastisch te verminderen en je veel tijd te besparen. Alle tankbeurten worden maandelijks op een overzichtsfactuur verstrekt door de tankpas aanbieder. Bonnetjes bewaren is niet meer nodig en je kunt ze ook niet meer kwijtraken. Daarnaast heb je ook in één keer een overzicht van de betaalde btw, wat de btw-aangifte weer een stukje eenvoudiger maakt .

Extra diensten afrekenen

Er kunnen, naast brandstof, ook zaken als een autowasstraat, parkeren of motorolie met een ZZP tankpas worden betaald. Deze kosten worden eveneens handig meegenomen op de maandelijkse factuur en dat bespaart ook weer tijd met het bijhouden van de administratie.

Overal geaccepteerd

Met een ZZP tankpas kan worden getankt bij alle tankstations in Nederland en een groot deel van de tankstations in België en Luxemburg – je kunt zelfs voor de mogelijkheid kiezen in heel Europa te kunnen tanken.

Dat een ZZP tankpas universeel wordt geaccepteerd heeft nog een ander voordeel: je kunt besparen op de brandstofkosten door te tanken bij de goedkopere onbemande tankstations, wat al snel een korting van 13 cent per liter kan opleveren.

Lage kosten

De kosten voor een ZZP tankpas zijn laag te noemen. Zeker als je de verhouding tot de kosten die je maakt en tijd die je kwijt bent om een losse tankbonnetjes te verwerken in de administratie en de btw aangifte bij de belasting in ogenschouw neemt. Bovendien zijn dit autokosten en natuurlijk fiscaal aftrekbaar.

Kortom

Voor een ZZP’er biedt het hebben van een tankpas dus echte voordelen. Het levert een hoop gebruiksgemak op: je bent veel minder tijd kwijt aan administratie, je ontvangt gegarandeerd de btw retour, de tankpas wordt overal geaccepteerd en je hebt de mogelijkheid om meerdere diensten te gebruiken.

<