Als je iets unieks wil en je houdt van Range Rover, dan is de Overfinch Range Rover Sport SVR ‘Supersport’ een optie voor je. Overfinch pakt een Range Rover Sport SVR en noemt het na enkele aanpassingen de ‘Supersport’.

De Overfinch Supersport is voorzien van grotere Brembo-remmen met acht zuigers en een nieuwe ultralicht titanium uitlaat. Een nieuw koolstofvezel inlaatsysteem zou zorgen voor ‘indrukwekkende volumes’. De standaard Range Rover Sport SVR heeft al een aanzienlijk geluid, maar dit zal er nog een schepje bovenop doen.

De 5,0-liter V8 met supercharger produceert standaard 575 pk. Hierdoor sprint het ding dat standaard 2.300 kilo weegt in 4,5 seconden naar de 100 km/u. De Overfinch Range Rover Sport SVR Supersport moet wel heel veel gewicht verliezen om iets te veranderen aan deze specificaties.

Overal waar Overfinch kon, monteerden ze koolstofvezel onderdelen. Bijvoorbeeld de luchtinlaten en de motorkap zijn van het goedje. Klanten kunnen zelf kiezen welke afwerking ze willen voor het koolstofvezel. Geen enkele Overfinch Range Rover Sport SVR Supersports zal hetzelfde zijn, zegt de tuner. Let op: Er worden er slechts 25 gebouwd.

<