De Lexus LC500 blijft nog leverbaar met dikke V8!

De EU heeft laatst een aantal strenge klimaatwetten om de co2 uitstoot in 2030 drastisch terug te dringen goedgekeurd. Dat zal bijna zeker het einde van de verbrandingsmotor in massaproductie betekenen. Een dikke V8 met vijf liter of meer inhoud kun je bijna niet meer kopen. Het Japanse premium automerk Lexus laat sinds 2017 zien dat het met de LC anders kan! De LC500 en LC500h worden voor modeljaar 2024 bijgepunt.

Met de Lexus LC maak je een statement. Je wil graag anders zijn als de rest en bovenal exclusief rijden. De LC is een lange tweedeurscoupé of convertible met met name aan de achterzijde wat extravagante styling. Persoonlijk mag ik de LC wel. Vooral omdat het een dikke traditionele GT-cruiser is. Eentje die er, zoals het Lexus betaamt, voor de rijder is. Deze auto heeft als doel om het haar inzittenden zo prettig mogelijk te maken. Dat begint al bij Lexus hun befaamde Red Carpet Treatment en de standaard 10 jaar garantie. Een Unique Selling point van de Toyota Motor Company.

De Lexus LC500 blijft nog leverbaar met dikke V8!

De luxe LC vernieuwd

Lexus vernieuwt haar LC voor modeljaar 2024. Het gaat vooral om aanpassingen in het interieur en onderhuids. Ook is de LC in de volgende nieuwe kleuren leverbaar; Heat Blue en Sonic Copper. De Ultimate Edition heeft ook een aantal uiterlijke aanpassingen die andere LC-modellen niet hebben, maar daarover straks meer. Het echte nieuws rond de vernieuwde LC vind je in het interieur. Zo is de LC voorzien van het nieuwe 12,3 inch touchscreen multimediasysteem met “Hey Lexus” spraak assistent.

De Lexus LC500 blijft nog leverbaar met dikke V8!

Smartphone integratie is standaard. Zo zijn Apple CarPlay en Android Auto beschikbaar. Android Auto moet helaas nog met draad, CarPlay kan ook draadloos. Maar het gebruik van de smartphone gaat verder. Met de Lexus Link app kan je de auto via je telefoon ontgrendelen, vergrendelen en de auto preconditioneren. De huidige Lexus LC heeft nog een touchpad voor multimediabediening, dat is bij de vernieuwde LC anders. Op de plek van het pad zijn een aantal knoppen geplaatst om de bediening van het 13 speakers tellende Mark Levison Surround Sound System te vergemakkelijken. Het systeem is trouwens standaard op alle versies van de LC.

Lexus Safety System +

De vernieuwde Lexus LC krijgt ook de meeste geavanceerde veiligheidssystemen die Lexus te beiden heeft mee. Zo kan het Pre-Collision System (PCS) naast voertuigen en voetgangers voor de auto ook fietsen detecteren. Systemen als Intersection Turning Assist, dodehoek detectie, Lane Departure Warning en verkeersbordherkenning zijn standaard. De adaptieve Cruise Control houdt niet alleen afstand tot je voorganger maar is ook voorzien van Curve Speed Reduction. Dit systeem past de snelheid van de auto automatisch aanpast naar mate van het overhellen van de wagen. Een veilige en gave feature.

De Lexus LC500 blijft nog leverbaar met dikke V8!

Met verschillende rijmodi geeft Lexus de LC karakter. Zo is er en standaard mode. Die gebruik je voor Lexus haar befaamde comfort in rijdynamiek. Maar moet het dynamischer en sportiever dan kies je voor Sport of Sport +. De tientraps automaat is dan lekker bij de les. Bij deze luxe GT zit zelfs een Expert Mode waarbij traction control wordt uitgeschakeld en de auto met het gas lekker te driften is. De LC500h heeft meer accucapaciteit en levert meer elektropower bij accelereren. Met de 500h zijn korte stukjes elektrisch rijden mogelijk.

Ultimate Edition

Geheel nieuw voor de Lexus LC 2024 is de Ultimate Edition. Ze leverbaar als coupe en convertible in LC500 uitvoering in de opvallende Hakugin White kleur met matte afwerking. Geïnspireerd op de Lexus sport line van de Lexus LFA. Deze supersportwagen uit 2010 was leverbaar met een 5 liter hoogmoedige V10 motor en had 560pk. De top lag op 325 kilometer per uur. De witte kleur van de Ultimate Edition past prima bij de zwarte details zoals de grille, delen van de bumper en spiegelkappen. Aan de achterzijde valt de carbon spoiler op.

Eenmaal binnen de Lexus LC500 Ultimate Edition kan je niet om het Kachi-Blue interieur heen. Op de foto’s knalt het je niet tegemoet. En dat is positief te noemen. In het interieur vinden we verder alcantara op de deurpanelen en middenconsole. Voor de pook zit een aluminium plaquette met de woorden Limited Edition en het serienummer. Dat eerste staat op op de instaplijsten.

Ik ben benieuwd hoe het Kachi-Blue in het echt is. Dat ga ik uiteraard voor Menquiry uitzoeken. De vernieuwde Lexus LC arriveert eind 2023 bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Grand Theft Auto VI toont het luxe en ruige leven in Vice City

De eerste teaser van de langverwachte opvolger van Grand Theft Auto V knalde ons deze week tegemoet. Het doel van GTA VI is duidelijk....

Een week lang op de Indian FTR Sport | Motortest

Ik mocht een week lang rijden op de nieuwe Indian FTR Sport. Eentje in Black metallic met rode graphics. Niet alleen het normale woon-werk...

Joaquin Phoenix is de nieuwe Napoleon

Napoleon Bonaparte was naast een briljant generaal tijdens de nadagen van Franse revolutie ook een gewiekste keizer en dictator die zonder problemen miljoenen...