BMW onthult een nieuwe generatie van het model dat de basis legde voor een innovatief en hoogst onderscheidend nieuw type auto: de Sports Activity Coupé (SAC). De nieuwe BMW X6 koppelt de wendbare en veelzijdige rijeigenschappen van een Sports Activity Vehicle met de ronduit indrukwekkende looks van een coupé.

De derde generatie X6 heeft een uitgesproken, exclusief design dat zijn zelfverzekerde en overheersende uitstraling benadrukt. Geavanceerde aandrijvings- en ondersteltechnologie gaat samen met een scala aan innovaties die een unieke, sportieve en toch luxe rijbeleving creëren.

BMW onthult de nieuwe X6

Het meest karakteristieke aan de voorkant is de grote BMW nierengrille met één omlijsting. Hierbij sluiten de buitenranden van de grille met een duidelijke hoek aan bij de koplampen. De nieuwe X6 is voor het eerst optioneel verkrijgbaar met een verlichte BMW nierengrille, die het exterieur een exclusief charisma geeft. De verlichting wordt geactiveerd bij het openen en sluiten van de auto. De bestuurder kan deze ook handmatig in- en uitschakelen. Het laten branden van de verlichting van de nierengrille is ook mogelijk tijdens het rijden.

Interieur X6

In het interieur van de nieuwe X6 ligt de focus op een exclusieve en dynamische rijbeleving. Duidelijke structuren zorgen voor een moderne en sportieve ambiance. De cockpit is voorzien van een nieuwe indeling en het nieuwe design van de bedieningselementen. Daarmee is het een progressieve herinterpretatie van de op de rijder gerichte lay-out waar BMW om bekendstaat. De nieuwe BMW X6 is standaard voorzien van Vernasca lederen bekleding.

LEES OOK  Exclusief voor Nederland: de Range Rover Velar Carbon Edition

BMW onthult de nieuwe X6

Vier krachtige motoren

Vanaf de marktintroductie is er voor de nieuwe BMW X6 de keuze uit twee benzinemotoren en twee dieselmotoren van de nieuwste generatie. De lijst wordt aangevoerd door de BMW X6 M50i met een nieuw ontwikkelde 390 kW (530 pk) sterke V8-benzinemotor (brandstofverbruik gecombineerd: 10,4-10,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 237-243 g/km). Een 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met een vermogen van 250 kW (340 pk) zorgt voor de aandrijving van de BMW X6 xDrive40i (brandstofverbruik gecombineerd: 8,0-8,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 181-197 g/km).

Net als zijn voorganger wordt ook de nieuwe BMW X6 geproduceerd in de VS, in de BMW Group fabriek in Spartanburg. De marktintroductie in Nederland is begin december 2019.

<