Je kent vast iemand wiens interieur een milieudelict is en iemand bij wie het interieur schoon genoeg is om een niertransplantatie in te doen zonder infectiegevaar. Is het toeval, of neigen smeerpijpen naar een bepaald merk? Zuto Car Finance ging op onderzoek uit een deed een enquête onder 2.000 Britten. Wat blijkt? Volvo-rijders hebben de smerigste auto’s, volgens het onderzoek.

Eenderde van alle Volvo-rijders geeft toe dat als het om het schoonmaken van het interieur gaat, het zes tot twaalf maanden duurt voordat ze hun auto stofzuigen als hij vies is. Daarna komen Honda-rijders: 25 procent van deze bestuurders wacht meer dan zes maanden met schoonmaken. Citroën en Hyundai-bestuurders volgen met beide 20 procent.

Wie zijn dan de schoonste?

Mercedes-bestuurders zijn de properste van alle bestuurders. Maar liefst 21 procent van alle taxichauffeurs (oké, sorry, flauw) maakt zijn auto elke week schoon. BMW, Audi en Mazda-bestuurders volgen hierna als de schoonste autobezitters. Bij Mazda-bestuurders moet wel gezegd worden dat 42 procent vieze automatten zegt te hebben.

En dan de smerigste bevindingen. Één op de tien Audi-rijders zegt ooit eens dierenkots in het interieur gehad te hebben. En 10 procent van de Mercedes-rijders heeft ooit dierenpoep moeten opruimen. Peugeot-rijders laten iets te vaak beschimmeld fruit in hun auto liggen.

LEES OOK  60 jaar Jaguar Mk 2 Sports Saloon in beeld gebracht door Rankin

Lift weigeren

Een forse 44 procent geeft toe zich ooit geschaamd te hebben vanwege de troep in de auto. De helft van alle Mercedes-rijders zegt weleens iemand een lift geweigerd te hebben omdat zijn of haar auto te vies was. Bij Audi en BMW is dat 33 procent. Ze verzinnen dan vaak een excuusje en smeren ‘m snel.

Bron: TopGear Nederland
<