Van Gogh’s sneakers van Vans x nu te koop in Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam goes fashion met een kledinglijn en schoenen geïnspireerd op de wereldberoemde schilder. De kleding en sneakers zijn vanaf vandaag verkrijgbaar en gemaakt in samenwerking met de Amerikaanse schoenenfabrikant Vans.

Van Gogh x Vans collectie

De collectie van Vans x Van Gogh Museum bestaat uit een kledinglijn en schoenen, geïnspireerd op verschillende kunstwerken. Elk Vans ontwerp is en ode aan de meesterwerken van Van Gogh, zoals: Schedel, Amandelbloesem, Zonnebloemen, Van Goghs ‘Zelfportret als schilder‘, Oude wijngaard met boerin, en verschillende brieven die Vincent schreef.

Alle modellen uit de schoencollectie hebben een op maat gemaakte finishing-touch. Het voetbed bootst de gedenkwaardige penseelstreken van Van Gogh na met het Van Gogh Museum en Vans logo lock-up. Bovendien is elk item voorzien van een speciaal label dat meer vertelt over de achtergrond van het kunstwerk waar het item op geïnspireerd is.

Lancering & verkoop

De Vans x Van Gogh Museum collectie ligt vanaf 3 augustus 2018 in de winkels. De producten zijn te koop bij Vans.nl, in Vans-winkels en in enkele Vans wholesale winkels. De collectie is ook verkrijgbaar in de museumwinkel in het Van Gogh Museum in Amsterdam en in de webshop van het museum.

<
Vorig artikelDe ideale Audi RS 6 Avant voor een actieve roadtrip
Volgend artikelDoor de Himalaya met Land Rover klassiekers