The Macallan lanceert 007 whisky ervaring bij Harrods

De komende vier weken vindt in het beroemde Londense warenhuis Harrods de James Bond Experience plaats. Deze tentoonstelling, die de 60e verjaardag van 007 viert, leidt bezoekers door de geschiedenis van de Bond-films en het Bond-karakter met originele ontwerpen, conceptkunst en storyboards. De ervaring zal een groot deel van de eerste verdieping in beslag nemen.

Onderdeel van deze ervaring is The Macallan James Bond 60th Anniversary Release. Deze collectie is exclusief verkrijgbaar bij Harrods en wordt geleverd in een Globetrotter-koffer in beperkte oplage, speciaal gemaakt voor de zes flessen.

James Bond 60th Anniversary Release

Eind september 2022 introduceerde Macallan deze collectie, waarmee de Speyside-distilleerderij het 60-jarig jubileum van de James Bond-filmreeks eert en viert. The Macallan James Bond 60th Anniversary Release bestaat uit zes flessen, gebotteld op 43,7% ABV, elk met een ander ontwerp en een andere kleur om het decennium te vertegenwoordigen.

The Macallan lanceert 007 whisky ervaring bij Harrods

Limited edition Globe-Trotter koffer

Exclusief voor Harrods in het Verenigd Koninkrijk wordt de collectie in zijn geheel gepresenteerd in een limited edition Globe-Trotter koffer die speciaal is gemaakt om de zes flessen in te bewaren.

Originele illustratieve ontwerpen

Centraal in de ervaring staat een tijdlijn die is samengesteld uit originele illustratieve ontwerpen, concept art en storyboards die het creatieve ontwikkelingsproces van de Bond-films laten zien. Ook te zien op de kenmerkende verpakking van de whiskycollectie. Centraal in de tijdlijn staat de originele Little Nellie, de compacte autogyro waarmee Sean Connery in You Only Live Twice (1967) vloog.

Meteen bij binnenkomst volgen bezoekers een verlicht pad om door de exposities te navigeren. De laatste ruimte heeft de vorm van Moneypenny’s kantoor, met archiefkasten waarin een retrospectief te zien is van memorabilia uit de zes decennia James Bond-films. In verschillende kasten ontdekken bezoekers Bonds paspoort van GoldenEye (1995), zijn Whitehall-ID van de overheid zoals te zien in Skyfall (2012) en een goudstaaf van Goldfinger (1964), ondertekend door Sean Connery, de inhalator van Le Chiffre in Casino Royale (2006), de metalen tanden van torenhoge handlanger Jaws uit The Spy Who Loved Me (1977) en de bolhoed met stalen rand gedragen door Oddjob in Goldfinger (1964).

The Macallan lanceert 007 whisky ervaring bij Harrods

Alex Unitt, Partnerships Director bij Harrods, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met The Macallan aan dit speciale project, dat de samenkomst van vier iconische Britse merken markeert. De Macallan, James Bond, Globe-Trotter en Harrods staan allemaal synoniem voor luxe en veeleisende smaak, iets wat enorm aanslaat bij onze Harrods-klant in het VK en daarbuiten. Harrods is er trots op om het zeldzame en exclusieve naar ons publiek in elke hoek van ons bedrijf te brengen en dit is geen uitzondering. Het niveau van vakmanschap en toewijding aan kwaliteit is opmerkelijk bij de Macallan-distilleerderij, en dit zijn waarden die we hoog in het vaandel dragen bij Harrods.”

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

The Toughest Forces on Earth; een kijkje in ’s werelds meest exclusieve militaire eenheden

De nieuwe Netflix-docuserie "The Toughest Forces on Earth" biedt een kijkje in een aantal van 's werelds meest exclusieve en mysterieuze militaire eenheden.

De langverwachte Sonos Ace koptelefoon is er

Na jaren van speculatie en verwachtingen heeft Sonos eindelijk zijn eerste koptelefoon onthuld: de Sonos Ace.

De duurzame wereld van Fjällräven: stijlvol en functioneel!

Fjällräven is niet alleen een stijlicoon, maar ook een merk dat zich onderscheidt door duurzaamheid en praktische functionaliteit. Met hun 'We Are Fjällräven' campagne...