De beklimming van de zeven hoogste bergtoppen van de wereld – een op elk continent – wordt algemeen erkend als een van de grootste prestaties van het bergbeklimmen. Een topprestatie die fascinerend blijft voor de dappere mensen die durven dromen van de hoogste plaatsen ter wereld. 

The North Face introduceert de 7 Summits-collectie: een nieuwe kledinglijn, geïnspireerd op ontdekkingstochten naar de hoogste bergtoppen van de wereld – en de vaardigheid en toewijding die nodig zijn om ze te trotseren. De nieuwe collectie is speciaal ontworpen om de avontuurlijke stijl door te trekken naar de stad. 

In 2006 tilde The North Face-atleet en skibergbeklimmer Kit DesLauriers de zeven-toppen-challenge naar een nog hoger niveau toen ze de eerste persoon werd die de zeven pieken niet alleen beklom, maar er ook met succes vanaf skiede. Ze verzekerde haar plek in de geschiedenis en is een levend voorbeeld van hoe een persoon meerdere disciplines kan beheersen.   

Geïnspireerd door Kits buitengewone prestatie en de mythische zeven toppen zelf, brengt de head-to-toe-collectie van The North Face een aantal van de meest iconische stijlen van het merk naar nieuwe hoogten. Waaronder de Himalayan Parka en Limited Edition ’95 Denali Fleece, maar ook nieuwe stijlen zoals de Explore Haulaback-rugzak en 7SE Bootie. 

De verwisselbare klittenbandemblemen binnen de hele 7 Summits-collectie zijn een eerbetoon aan de hoogste toppen. De hoog-alpinisme look, moderne pasvorm en het zwart met gele kleurenschema zijn juist een knipoog naar de winterse mode in de stad.

De 7 Summits-collectie is vanaf 2 oktober verkrijgbaar op www.thenorthface.nl en in geselecteerde The North Face-winkels

LEES OOK  The North Face brengt ode aan nineties snowboard-cultuur

 

<