Nederlandse cultuur staat centraal bij LEGO flagship store Amsterdam

Vanochtend is de eerste LEGO flagship store van Nederland geopend. Kinderen en fans ontdekken hier unieke, interactieve speelervaringen geïnspireerd op Nederlandse cultuur, iconen en innovaties.

lego flagship amsterdam
Opening LEGO flagship store Kalverstraat

Vanaf vandaag beschikt Amsterdam, net als verschillende andere wereldsteden én als eerste stad van Nederland, over een eigen LEGO flagship store. Honderden LEGO fans verzamelden zich al voordat de deuren opengingen in en rondom de Kalverstraat om als eerste een kijkje te kunnen nemen. De winkel biedt LEGO fans van alle leeftijden de mogelijkheid om helemaal op te gaan in de wereld van LEGO en zich compleet te verliezen in de vele interactieve speelactiviteiten die alleen in deze flagship store te vinden zijn.

LEGO Escher trap

De winkel zet de Nederlandse cultuur, iconen en innovaties in de schijnwerpers. Het hele gezin kan zich hier vergapen aan de unieke bouwwerken, speelervaringen en gepersonaliseerde LEGO items. Zo zijn er verschillende grote LEGO modellen te vinden met een link naar Nederland en de stad Amsterdam. Bij binnenkomst zie je de bekende Amsterdamse Munttoren, een typisch Hollandse molen en een grachtenbrug met daarop allerlei Nederlandse innovaties. Denk aan het cassettebandje, het kunsthart en de microscoop. Uiteraard mogen ook de hoogtepunten uit de Nederlandse kunstgeschiedenis niet ontbreken. Zo vind je in de winkel ook een LEGO Escher-trap en hangen LEGO versies van de werken van Hollandse meesters aan de muren.

Verder zijn er door de winkel allerlei interactieve LEGO bouwwerken verdeeld, waar bezoekers creatief aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld door je eigen unieke boot te maken bij de ‘Bouw een boot’-speeltafels om hem vervolgens door de LEGO grachten van Amsterdam rondom de LEGO Munttoren te laten drijven.

Claus Flyger Pejstrup Foto: Diederik van der Laan / Photo Republic

Claus Flyger Pejstrup, Executive Vicepresident van LEGO Retail: “Het is voor ons heel bijzonder dat we onze eerste flagship store in Nederland openen. Met deze opening bieden we nog meer Nederlandse kinderen de kans om te genieten van leuke en creatieve LEGO activiteiten. In onze LEGO flagship store willen we de LEGO bouwers van morgen inspireren door de ultieme LEGO winkelervaring te creëren, waar mensen van alle leeftijden urenlang plezier beleven en hun creativiteit kunnen uiten.”

Niet alleen de bouwwerken en activiteiten zijn uniek; ook de winkelbeleving is dankzij de verschillende digitale innovaties een waar spektakel. Door de dynamische verlichting is het bijvoorbeeld mogelijk met de verschillende lichteffecten het typische Hollandse weer na te bootsen.

Enkele highlights die je in de winkel tegenkomt:

  • LEGO Munttoren met ‘Bouw een boot’ speeltafels – Bouw een boot en laat hem drijven op de Amsterdamse grachten rondom de iconische Munttoren.
  • LEGO Escher-trap – Geïnspireerd op het bekende meesterwerk van Maurits Cornelius Escher. Deze bijzondere trap leidt je van beneden naar boven en is dé plek voor unieke foto’s of selfies.
  • LEGO schilderijen Hollandse meesters – Schilderijen van LEGO, geïnspireerd door onder andere Vincent van Gogh, Jan Vermeer en Rembrandt van Rijn. Let goed op hun ogen, want die volgen je als je door de winkel loopt!
  • LEGO bakfiets – In Amsterdam mag de bakfiets natuurlijk niet ontbreken tegen een achtergrond van kleurrijke LEGO grachtenhuizen.
  • Grote LEGO molen – Gebaseerd op de iconische Hollandse molens. Het model is 3,35 meter hoog en heeft echt draaiende wieken, licht en geluid.
  • Brug van de innovaties en gracht van LEGO stenen – Een eerbetoon aan de grachten en bruggen van Amsterdam. De brug is versierd met iconen die verwijzen naar verschillende Nederlandse uitvindingen en innovaties.
  • LEGO Minifigure Factory – Creëer en personaliseer je eigen LEGO minifiguur! Hiermee ontwerp je zelf een LEGO torso – je kunt er zelfs je eigen naam op laten drukken.
  • LEGO Mosaic Maker – Transformeer je eigen foto binnen enkele minuten in een uniek LEGO portret.

lego flagship store amsterdam

Meer weten over de LEGO flagship store Amsterdam? Of over de promoties rondom de opening? Ga naar stores.lego.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De wereld van high-end outdoor gear

De wereld van high-end outdoor gear, waar de grens tussen noodzaak en extravagante luxe sneller vervaagt dan een bergbeekje in de zomerhitte. Voor de...

Boost je mentale fitheid met de Relaxator Breath Trainer

We weten allemaal hoe belangrijk ademhalen is tijdens het trainen. Het is de zuurstof die je spieren voedt, je energie geeft en je uithoudingsvermogen...

Defender Rally Series 2024 grootste en meest competitieve tot nu toe

Defender is helemaal klaar voor een gloednieuw seizoen van de Defender Rally Series - en dit keer belooft het de grootste en meest uitdagende line-up van deelnemers ooit te zijn.