Duurzaamheid en luxe komen samen bij Talisker’s ‘Wilder Seas’

Het Schotse Talisker heeft in samenwerking met Parley de allereerste glazen fles van volledig gerecycled materiaal gelanceerd. Deze fles is onderdeel van een nieuwe limited edition genaamd Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky. Het is de eerste keer dat Talisker en hun partner op het gebied van oceaanbehoud samen aan een product hebben gewerkt.

Talisker, gelegen aan de kust van het Schotse eiland Skye, heeft al decennialang een sterke band met de zee. Voor elke verkochte fles doneert de distilleerderij €3,- aan Parley-initiatieven die zich inzetten voor bescherming van de oceanen. In totaal zal er meer dan een half miljoen euro worden gedoneerd.

Limited edition fles volledig gerecycled

Talisker heeft de verpakking van hun nieuwe limited edition whisky volledig van gerecycled en kartonvrije grondstof gemaakt. De fles is gemaakt van biobrandstof. Door deze acties te implementeren heeft Talisker de uitstoot van glazen flessen met 82% verminderd en de totale koolstofuitstoot van alle verpakkingen zelfs met 77% verlaagd. Hierdoor draagt Talisker bij aan het beschermen van de oceanen door de uitstoot van koolstof aanzienlijk te verminderen. Omdat CO2-waarden in de atmosfeer toenemen, stijgen watertemperaturen en verzuring in de oceanen. Dit is schadelijk voor de ecosystemen in zee.

Duurzaamheid en luxe komen samen bij Talisker's 'Wilder Seas'

Kelpwouden

Al jaren werken Talisker en Parley samen om de oceaan ecosystemen overal ter wereld te beschermen. Kelpwouden onder het wateroppervlak zijn van groot belang voor de mariene biodiversiteit, zuivering van het water, regulering van de pH-waarde, koolstofopslag em zuurstofproductie. Deze wouden beschermen ook kustlijnen tegen stormen en erosie. Ze spelen een cruciale rol in het behoud van onze planeet, maar verdwijnen vier keer sneller dan de regenwouden.

Duurzaamheid en luxe komen samen bij Talisker's 'Wilder Seas'

De nieuwe Talisker x Parley: Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky zamelt geld in voor drie belangrijke projecten ter bescherming van kelpwouden voor de kusten van Schotland, Zuid-Afrika en Chili.

Gezamenlijke missie

Cyrill Gutsch, CEO en oprichter van Parley, vertelt dat volgens een recente studie, slechts 13% van de wereldzeeën momenteel geclassificeerd zijn als echt wild. Talisker en Parley streven gezamenlijk naar het beschermen van bedreigde oceanen door middel van baanbrekend onderzoek naar kelpwouden in Schotland. Daarnaast het onderhouden van duizenden verschillende soorten kelpwouden in Zuid-Afrika die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Ook streven ze naar het beschermen van de rijke ecosystemen van kelpwouden in Chili om bedreigde waterdieren te helpen overleven. Door design, eco-innovatie en natuurbehoud te combineren willen Talisker en Parley eer betonen aan de schoonheid en kwetsbaarheid van deze magische kelpwouden en werken zij aan de bescherming ervan voor toekomstige generaties.

Een krachtige samensmelting van aroma’s met een complexe smaak die typisch Talisker is, aangevuld met gedroogd fruit

Charles Maclean | whisky-auteur

De Wilder Seas-fles is de eerste release van deze distilleerderij die gerijpt is in Franse eiken XO cognac vaten. Dit resulteert in een complexe en rijke whisky met rokerige en kruidige smaken, gevolgd door ziltige tonen. De subtiele smaak van pruimen en gestoofde rozijnen weerspiegelt de diepe blauwe kracht van de zee en een volle fruitigheid. Charles Maclean, een bekende whisky-auteur, heeft het beschreven als: “Een krachtige samensmelting van aroma’s met een complexe smaak die typisch Talisker is, aangevuld met gedroogd fruit”.

Talisker x Parley: Wilder Seas Malt Scotch Whisky €89,99

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De wereld van high-end outdoor gear

De wereld van high-end outdoor gear, waar de grens tussen noodzaak en extravagante luxe sneller vervaagt dan een bergbeekje in de zomerhitte. Voor de...

Boost je mentale fitheid met de Relaxator Breath Trainer

We weten allemaal hoe belangrijk ademhalen is tijdens het trainen. Het is de zuurstof die je spieren voedt, je energie geeft en je uithoudingsvermogen...

Defender Rally Series 2024 grootste en meest competitieve tot nu toe

Defender is helemaal klaar voor een gloednieuw seizoen van de Defender Rally Series - en dit keer belooft het de grootste en meest uitdagende line-up van deelnemers ooit te zijn.