Film: de twee beslissingen van The Macallan

Er komt een punt in elke reis, en elke onderneming, waar gewaagde beslissingen moeten worden genomen. Dergelijke beslissingen kunnen niet lichtvaardig worden genomen, omdat ze vaak bepalend zijn voor het pad dat u de komende jaren zult volgen. Met de hulp van de Nederlandse filmmaker Juriaan Booij heeft The Macallan een film gemaakt over twee beslissende keerpunten die hebben bijgedragen aan het bepalen van de koers van The Macallan.

Aan het begin van de film ontmoet je David. Hij is er verantwoordelijk voor dat de beste Europese eik wordt gebruikt in de kuipen van Jerez de la Frontera. Hier worden de eiken duigen in vaten veranderd, gevuld met sherry en twee jaar vastgehouden voordat ze hun reis maken naar The Macallan distilleerderij in het Noorden van Schotland aan de River Spey.

Elk vat is maximaal vijf jaar in de maak en tot vijf keer duurder dan een ex-bourbon vat, maar waarom zouden we een pad kiezen dat iets compromitteert dat zo centraal staat in wat we doen?

Uiteindelijk was het de whisky ze die de weg wees. Zij wendden zich tot de visionaire architecten achter de Millennium Dome, Mexico City Airport en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens om er een paar te noemen. In de film ontmoet je ook George, The Macallan’s Head of Engineering, die de taak had om een ​​nieuw ‘huis’ te bouwen dat de kwaliteiten van iets van ware waarde zou tonen.

LEES OOK  Nieuwe 'state of the art' The Macallan distilleerderij

De ambitie uitgedrukt in Rogers Stirk Harbor + Partners buitengewoon en mooi architectonisch ontwerp, is niet alleen in perfecte harmonie met de glooiende heuvels van Speyside, maar ook een homage aan mensen die hier werken. Als The Macallan iets heeft geleerd van de genomen beslissingen en paden die ze hebben bewandeld, is het dat er geen echte shortcuts zijn als je iets groters nastreeft.

<